Endonezya'da seçim bitti ama tartışma devam ediyor

Endonezya’da bugün yapılan başkanlık seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre adaylardan Joko Widodo yüzde 52'lik oy oranı ile seçimin galibi oldu. Endonezyalılar bugün sabahın erken saatlerinden itibaren yeni başkanlarını seçmek için...

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da seçim bitti ama tartışma devam ediyor

Endonezya’da bugün yapılan başkanlık seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre adaylardan Joko Widodo yüzde 52'lik oy oranı ile seçimin galibi oldu.

Endonezyalılar bugün sabahın erken saatlerinden itibaren yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Toplam 186 milyon kayıtlı seçmenin çoğu oylarını kullandı. Öğlene kadar süren oy verme işleminin ardından oy sayımları yapıldı. Sandıkların tamamımın sayım işlemi bitti.

Son verilere göre, Joko Widodo yüzde 52 oy oranı ile önde. Joko Widodo ve yardımcı Yusuf Kalla taraftarları Cakarta caddelerinde seçim sevinci yaşıyor. Joko Widodo ve yardımcısı Yusuf Kalla halen Başkan olan Susilo Bambang Yudhoyono tarafından özel başkanlık konutunda kabul edildi. Joko Widodo'nun görüşmede, seçime hile karıştırılması endişesi taşıdığını ve bu konuda Başkan Yudhoyono'dan yardım istediği açıklandı.

Tarafsız kurumlar tarafından yapılan seçim sonuçlarına göre Joko Widodo aldığı yüzde 52'den fazla oy oranı ile zaferi kazanan taraf. Endonezya kanallarında şimdiden Joko Widodo'nun hayatını anlatan programlar yayınlanmaya başlandı. Seçim sonuçlarında bir değişiklik olmazsa, Cakarta'nın Eyalet valisi bundan sonra artık Endonezyanın yeni Başkanı olacak.

Diğer başkan adayı emekli komutan Prabowo Subianto ise az bir fark ile kendisinin kazandığını iddia etti. Probowo'yu destekleyen medya kuruluşlarına göre ise yüzde 1 oy oranı farkı ile Probowo seçimin galibi. Seçimin kesin sonuçları ise 27 Temmuz'da açıklanacak. CİHAN

Yorumlar