Endonezya'da dualı başkanlık yarışı

Endonezya 9 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimine adaylar dua ederek hazırlanıyor. En güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Joko Widodo ve onun başkan yardımcısı adayı Jusuf Kalla, partilileri ile birlikte duaya katıldı. Tüm seçim hazırlıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da dualı başkanlık yarışı

Endonezya 9 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimine adaylar dua ederek hazırlanıyor. En güçlü adaylardan biri olarak gösterilen Joko Widodo ve onun başkan yardımcısı adayı Jusuf Kalla, partilileri ile birlikte duaya katıldı. Tüm seçim hazırlıklarını tamamlayan adaylar, bundan sonrası için başarılı olabilmek adına destekçileri ile birlikte dua etti.

Başkent Cakarta'nın en büyük stadyumunun bahçesinde yapılan duaya binlerce partili katıldı. Duayı organize eden partililer tarafından havanın sıcak olması dolayısı ile alanın birçok yerinde açık alan klimaları kuruldu.

Endonezya'da dualı seçim çalışmaları sıkça yapılıyor. Dualar bazen gece, bazen de gündüz yapılıyor. Gece duaları ise hep birlikte kılınan teravih namazı sonrası yapılıyor.

Endonezya'da 9 Temmuz'da yapılacak olan başkanlık seçimine partiler koalisyon kurarak giriyor. Seçimde bir tarafta asker kökenli Joko Widodo ve Jusuf Kalla, diğer tarafta ise başkan adayı Probowo ve başkan yardımcısı adayı Hatta Rajasa ikilisi bulunuyor.

Endonezya'da başkanlık seçimleri kampanyalarında başkan adayı ve başkan yardımıcısı adayı birlikte yer alıyor. CİHAN

Yorumlar