Endonezya'da başkan adayından medyaya sert tepki

Endonezya'da devlet başkanlığı adaylarından biri emekli Genelkurmay Başkanı Prabowo Subianto, düzenlediği basın toplantısında yerel medyaya sert tepki gösterdi. Uluslararası basın kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını cevaplayan Prabowo,...

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da başkan adayından medyaya sert tepki

Endonezya'da devlet başkanlığı adaylarından biri emekli Genelkurmay Başkanı Prabowo Subianto, düzenlediği basın toplantısında yerel medyaya sert tepki gösterdi.

Uluslararası basın kuruluşlarının temsilcilerinin sorularını cevaplayan Prabowo, seçim sonuçlarının kendisinin kazandığından emin olduğunu söyledi.

Endonezya'nın en çok satan İngilizce gazetesi The Jakarta Post muhabirinin sorusu karşısında sinirlenen Prabowo, soruya cevap vermeyeceğini söyledi. Muhabirin ısrarı ve kendi hatası olmadığını belirtmesine rağmen başkan adayı Prabowo sert bir şekilde tepkisini gösterdi. Yabancı basın kuruluşlarının yanında yerli bir muhabirin böyle bir duruma maruz kalması Endonezya'da yadırgandı.

Prabowo Subianto, diktatör olarak anılan Suharto döneminde genelkurmay başkanlığı görevinde bulunmuştu. Prabowo, Suharto'ya karşı 1996 yılında başlayan gençlik hareketlerine karşı çok katı ve baskıcı bir tepki göstermesi ile biliniyor.

Ülke basınının büyük çoğunluğu ise Prabowo'nun sert üslubu dolayısı ile Endonezya’nın daha otoriter bir rejime dönüşebileceğinden endişe ediyor.

CİHAN

Yorumlar