Emirlikler’de Ramazan bugün başladı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ramazan orucuna bugün başlandı. Resmi haber ajansı WAM’ın Cuma gecesi geçtiği haberde hilalin görülmediği ve Ramazan’ın birinci gününün pazar olacağı açıklanmıştı. Ay gözetleme...

Google Haberlere Abone ol
Emirlikler’de Ramazan bugün başladı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ramazan orucuna bugün başlandı. Resmi haber ajansı WAM’ın Cuma gecesi geçtiği haberde hilalin görülmediği ve Ramazan’ın birinci gününün pazar olacağı açıklanmıştı.

Ay gözetleme komitesi Cuma akşam namazından sonra toplanmış ve ülke genelindeki mahkemelerden ulaşan bilgileri değerlendirmişti. BAE’li astronomların daha önce yaptığı tahminlerde de pazar gününün kutsal ay Ramazan’ın ilk günü olacağı belirtilmişti.

Adalet bakanı ve ay gözetleme komitesi başkanı Dr. Hadif El Dahiri, komşu Körfez ülkeleri yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından yeni ayın görülmediğinin kesinleştiğini ve böylece Cumartesi gününün Şaban ayının son günü olarak belirlendiğini söyledi. Pazar günü de Hicri 1435 yılı Ramazan ayının ilk günü olarak kaydedildi. Bakanlar ve komite üyeleri daha sonra BAE devlet başkanı ve diğer üst düzey yöneticilere Ramazan tebriklerini iletti.

Bunun yanı sıra her yıl olduğu gibi özel sektör çalışanlarının Ramazan boyunca maaşından kesinti yapılmadan iki saat daha az mesai yapacağı açıklandı. Bu kural ülkede özel sektörde çalışan herkesi kapsıyor. Kamu sektörü ise sabah 9 ile öğleden sonra 2 arası mesai yapacak.

CİHAN

Yorumlar