El Salvador’da yanardağ böyle patladı

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da bir yanardağın patlamasının ardından ülkenin doğusunda binlerce insan tahliye ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
El Salvador’da yanardağ böyle patladı

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da bir yanardağın patlamasının ardından ülkenin doğusunda binlerce insan tahliye ediliyor. Patlamanın ardından göğü kaplayan kül bulutu cep telefonu kameralarına yansıdı.

Yoğunlukla kahve üretilen bölgede bulunan insanlar Chaparrastique yanardağından kül ve duman yükselmeden kısa süre önce çok kuvvetli bir patlama duyduklarını bildirdi. Gaz ve kül bulutu 5 kilometre yüksekliğe kadar ulaştı.

Olayda ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi. Yanardağa 3 kilometre uzaklıkta oturan herkes tahliye ediliyor. Bölgede geçici sığınaklar kurulmaya başlandı. Sivil koruma yetkilileri, San Miguel şehrine bağlı bölgede 5 bin kişinin yaşadığını duyurdu.

El Salvador hükümeti, 13 Aralık'ta yanardağ faaliyetinde artış olduğunu tespit ettiklerini, o günden bu yana durumun yakından takip edildiğini açıkladı. Başkent San Salvador’un 145 kilometre doğusunda bulunan Chaparrastique yanardağı, en son 1976 yılında patlamıştı. CİHAN

Yorumlar