El Nusra Cephesi'nin Genel Komutanını Öldürdü

Suriye'de savaşan gruplardan Nusra Cephesi'nin genel komutanı Ebu Humam El Şami, hava saldırısı sonucu öldü. Örgütün üst düzey isimlerini hedef alan saldırıyı kimin düzenlediği henüz belli değil.

Google Haberlere Abone ol
El Nusra Cephesi'nin Genel Komutanını Öldürdü

Suriye'de savaşan gruplar içerisinde yer saha El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin üst seviye isimlerini misyon saha saldırı, Suriye-Türkiye sınırında, İdlib sınırları içerisinde olan Salkın köyünde düzenlendi.

TOPLANTI YAPIYORLARDI

Saldırıda Nusra Cephesi'nin umumi komutanı Ebu Humam El Şami ve örgütün önde gelen üç adı öldü. El Şami dışında ölen komutanların isimleri; Ebu Musab El Filistini, Ebu Ömer El Kürdi ve Ebu Bera El Ensari.
Saldırı esnasında bu adların toplantı şeklinde bulunduğu belirtiliyor.

KOALİSYON GÜÇLERİ SALDIRI DÜZENLEMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Saldırının arkasından bir izahat oluşturan ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun sözcüsü, son 24 saat içerisinde İdlib sınırları içerisinde bir hücum düzenlemediklerini açıkladı.

SURİYE SALDIRI DÜZENLEMİŞ OLABİLİR

Bu durumda, saldırının, Suriye ordusuna ilişkin harp uçakları sebebi ile düzenlenmiş olabildiği akıllara geliyor.

AFGANİSTAN'DA SAVAŞMIŞTI

Ebu Humam El Şami, eski bir El Kaide komutanı. ABD'nin Afganistan işgalinin arkasından bu ülkeye giderek El Kaide'nin El Guraba şekilde adlandırdığı ve yabancı savaşçıları barındırdığı tugaya katıldı. Daha sonra Suriye'ye döndü ve Nusra Cephesi'nin askeri umumi komutanı şekilde tayin edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar