Eho Moskvı: Erdoğan 11 yıllık iktidarının en zor dönemini yaşıyor

Rusya’nın önde gelen radyolarından Eho Moskvı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıllık iktidarının en zor dönemini yaşadığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Eho Moskvı: Erdoğan 11 yıllık iktidarının en zor dönemini yaşıyor

Rusya’nın önde gelen radyolarından Eho Moskvı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıllık iktidarının en zor dönemini yaşadığını ifade etti. Ana haber bülteninde Türkiye'deki yolsuzluk operasyonlarına geniş yer veren Eho Moskvı, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının, Türkiye büyük tepki topladığının altını çizdi. Rus radyosu, halkın buna tepki için İstanbul'un Kadıköy ilçesinde gösteri yaptığını, polisin göstericilere müdahale ettiğini dile getirdi. Eho Moskvı, göstericilerin Gezi’de olduğu gibi çanak çömlek çalarak hükümetin yaptıklarını protesto ettiğini ifade etti.

" EVDE DAHA 30 MİLYON KALDI' SÖZÜNÜ MONTAJ ETMEK ZOR"

Rus radyosu, konuşmaların Erdoğan ve oğluna ait olmadığının kimse tarafından yalanlamadığını belirtti. Radyo, ancak tapeler üzerinde montaj yapıldığına dair açıklamaların yapıldığını kaydederek, "Öte yandan Bilal Erdoğan’ın söylediği ve montaj edilerek hazırlanması çok kolay görülmeyen 'Evde daha 30 milyon kaldı' cümlesi de yalanlanmadı" denildi.

Haberde ayrıca Cumhurbaşkanı Abullah Gül’ün HSYK kanun tasarısını onayladığı hatırlatılarak, "Uzmanlar bu kanunun hukuk sistemini iktidar tarafından kontrol altına almak için çıkarıldığını ifade ediyor" denildi. CİHAN

Yorumlar