Egemen Bağış'tan şaşırtan gezi itirafı

Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, üstünden iki yıl geçen Gezi Parkı eylemlerine yönelik itirafta bulundu. Bu protestolara karşı gösterilen davranışın hata olduğuna işaret eden Bağış, ''Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız'' ifadesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Egemen Bağış'tan şaşırtan gezi itirafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olacağı iddia edilen Egemen Bağış, Türkiye'de yapılan seçimlere yönelik İtalyan La Repubblica gazetesine bir röportaj verdi. 
Marco Ansaldo'nun gerçekleştirdiği mülakatta, seçim sonuçlarının Erdoğan için bir başarı olduğunu savunan Bağış, "Küresel ve Türkiye içinde bizi zayıflatma girişimlerine karşın, ikinci partiden yüzde 20 farkla AKP birinci parti olarak çıkmayı başardı" açıklamasını yaptı. 
"BU, ERDOĞAN'IN ZAFERİDİR"
"Ama mecliste mutlak çoğunluğu kaybettiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Bağış, "AKP baskın olan partidir, bu seçimlerden de zaferle çıktı. Bu, Erdoğan için 10. zafer. Bu demek oluyor ki seçmenlerin çoğu, istikrar istiyor" dedi.
Meclise ilk defa bir Kürt partinin (HDP) girmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Bağış, "Çok ilginç gibi. Bu, halkın ne sağ ne de sol muhalefetten, yani ne sosyal demokratlardan ne de milliyetçilerden memnun olduğunu gösteriyor. Bu sbeple insanlar mecliste üçüncü bir muhalefet partisi istiyor. Sağ da sol da bu sonucu analiz etmeli" şeklinde konuştu.  
Bağış'ın söyleşide, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan hiç söz etmemesi dikkat çekti.
GEZİ PARKI PROTESTOLARI YORUMU: "SAATİ GERİ ALAMAZSINIZ"
Bağış, "2 yıl önce Gezi Parkı protestoları oldu. Sosyal ağlar aracılığıyla seferber olunan, barışçıl bir ayaklanma idi, ama sonra bu susturuldu. Bu yeniden yaşanabilir. Korkmuyor musunuz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Bu, saati geri alamamanız gibi bir şey. Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız. Bu şekilde, risklerle, değişimlerle ve aynı zamanda fırsatlarla dolu, geri dönüşü olmayan bir sürecin önünde kendimizi buluruz. Asıl büyük zorluk, değişim anını kaçırmama kapasitesine sahip olmaktır."





Yorumlar