Ege’de mülteci teknesi battı : 2 ölü, 20 kayıp

Yunanistan’ın Sisam Adası’nın 10 mil açıklarında içerisinde 40 göçmenin bulunduğu tekne kazasında şimdiye kadar biri kadın 2 göçmen hayatını kaybetti. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 16 göçmeni kurtarmayı başardı. 20 civarında kişiye...

Google Haberlere Abone ol
Ege’de mülteci teknesi battı : 2 ölü, 20 kayıp

Yunanistan’ın Sisam Adası’nın 10 mil açıklarında içerisinde 40 göçmenin bulunduğu tekne kazasında şimdiye kadar biri kadın 2 göçmen hayatını kaybetti. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 16 göçmeni kurtarmayı başardı. 20 civarında kişiye ise henüz ulaşılamadı.

Türkiye sahillerinden Yunanistan’a geçmeye çalışan yabancı ülke vatandaşı göçmenlerin bulunduğu tekne, dün saat 11:15 sularında battı. İki göçmenin Türkiye sahillerine ulaşarak kazayı haber vermesi üzerine Türkiye ile birlikte Yunan Sahil Güvenlik ekipleri de harekete geçti. İki helikopterin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığını duyuran Yunan ekipler, şimdiye kadar 2 kişinin cesedine ulaştı. 16 göçmeni ise canlı kurtarmayı başardı. Bu kişiler Sakız ve Midilli adalarındaki hastanelere kaldırıldı.

Yunan kaynaklara göre iki insan kaçakçısının ayarladığı tekne, fırtına ve kapasitesinin üzerinde yük sebebiyle denizde ilerlemekte zorluk çekince, paniğe kapılan insan kaçakçıları daha küçük bir bot ile kaçmak istedi. Bunun üzerine çıkan arbede sonrası teknenin alabora olduğu ifade ediliyor.

47 GÖÇMEN DAHA YAKALANDI

Bu arada Yunan ekipler, bu sabaha karşı yasa dışı şekilde Yunanistan’a geçmeye çalışan Sakız ve Bulamaç adaları yakınlarında 2 farklı teknede aralarında 6 çocuk ve 5 kadının da bulunduğu toplam 47 göçmeni yakaladı. Yaz ayları ile birlikte Ege’de artan göçmen hareketliliği üzerine Ege ve Denizcilik Bakanı Miltiadis Varviçiotis, bugün Simi ve Tilos adalarında incelemelerde bulunacak.

Sisam Adası açıklarında 5 Mayıs'ta meydana gelen kazada da 22 göçmen hayatını kaybetmişti.

CİHAN

Yorumlar