Efendimizi anlatan eserler, herkese ulaşabilmek için farklı dillere çevrilecek

Peygamber Yolu Derneği’nin, Efendimiz’i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenler umreye gitti. O'nun (sav) hayatının insanlara terennüm edilmesinin bir emanet olduğunu belirten...

Google Haberlere Abone ol
Efendimizi anlatan eserler, herkese ulaşabilmek için farklı dillere çevrilecek

Peygamber Yolu Derneği’nin, Efendimiz’i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediği Herkes O’nu Okuyor yarışmasında dereceye girenler umreye gitti. O'nun (sav) hayatının insanlara terennüm edilmesinin bir emanet olduğunu belirten Herkes O’nu Okuyor Koordinatörü Dr. Reşit Haylamaz, Efendimizi anlatan eserlerin önümüzdeki yıl farklı dillere de çevrileceği müjdesini verdi.

Herkes O’nu Okuyor yarışması vesilesiyle insanlarda ön bir bilgi oluştuğunu belirten Haylamaz, önümüzdeki yıl farklı dillerde bu eserleri farklı insanlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. "Bunun bir emanet olduğunu biliyoruz." diyen Haylamaz, Peygamber Efendimiz'in veda haccında, ümmetine emanet ettiği bir hakikat olduğunu söyledi.

Haylamaz konuşmasını şöyle sürdürdü. "Dünyanın 4 bir tarafında ulaştırılması, duyrulması, terennüm edilmesi müminlerin üzerinde bir vazife. Bizde en azından bu fazifenin bir yanından tutmuş oluruz diye ümit ediyoruz. Belki bunun çok farklı yönleri var. Bunların bir tanesinin de bu olduğunu düşlünüyoruz. Yani bir insanla buluştuğumuz, görüştüğümüz zaman üç beş dakikada anlattığınız bir şey elbetteki önemli. Ama kitabın içerisinden duyguları itibarıyla o malumatı özümseyerek gelme. Ben bu sürecin içerisinde 7 defa 8 defa aynı kitabı bitirenleri gördüm. Efendimiz (a.s.) hayatını okuyan ailelerdeki değişimi de gördük. Din adına daha hassas. Bu oldukça önemliydi. İnşaallah geldiği yerde durmaz daha ilerlere gider ulaşır ve böylelikle biz Efendimizi (sav) daha bilinir kılarız. Bilinir kılınmak önemli."

Peygamber Yolu Derneği, Efendimiz (a.s.) hayatının daha iyi anlaşılması için Ocak ayının başında 'Herkes O’nu Okuyor' başlıklı bir yarışma düzenledi. Yarışmaya 2 milyon 47 binden fazla insan katıldı. Hastanelerden, hapishanelere, yetimhanelere kadar 7 den 70'e her kesimden insan yarışmaya katıldı. Toplumun farklı keismlerine hitap eden yarışma için farklı yerlerde imtihanlar gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yapılan imtihanda dereceye girenlere umre ödülü verildi.

İlk grupta 210 kişilik bir kafile olduğunu belirten Haylamaz, şu anda 4 uçağın dolduğunu, 5.sini doldurmak üzere olduklarını söyledi. Bu vesileyle yaklaşık 1050 civarında insanın umreye gitmiş olacağını ifade eden Haylamaz, "bu vazifeyi yerine getirenlerin Efendimiz (a.s.) huzuruna gitmiş olmanın, ziyaret etmiş olmanın farklılığıyla geriye dönme, bu istikamette kendisine yön verme konusunda kendilerini planlayacaklarını" ümit ettiklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar