Ebola’ya yakalanan ABD’li doktorun durumu iyiye gidiyor

Liberya’da bulunduğu sırada ölümcül Ebola virüsüne yakalanarak ABD’de tedavi altına alınan doktorun durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Atlanta’da karantinaya alınan Kent Brantly (33) isimli doktor hakkında bilgi veren ABD Hastalık Kontrol...

Google Haberlere Abone ol
Ebola’ya yakalanan ABD’li doktorun durumu iyiye gidiyor

Liberya’da bulunduğu sırada ölümcül Ebola virüsüne yakalanarak ABD’de tedavi altına alınan doktorun durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Atlanta’da karantinaya alınan Kent Brantly (33) isimli doktor hakkında bilgi veren ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Tom Frieden, Brantly’nin hayatta kalıp kalmayacağını söylemek için çok erken olduğunu belirtti; “Umarız durumu daha da iyiye gider.” dedi.

Bu arada ABD yönetimi, en az 50 halk sağlığı uzmanını Ebola salgını ile mücadele için Batı Afrika’ya göndermeyi planladığını duyurdu. Amerika’nın ABC televizyonunda bir programa katılan Dr. Tom Frieden, Ebola’yı nasıl durduracaklarını bilmediklerini; ancak uzmanların bir ay içerisinde Batı Afrika’da olacağını söyledi.

Ebola’ya yakalanan Nancy Writebol (59) isimli diğer Amerikalı yardım görevlisinin ise bir sonraki uçakla ABD’ye gönderileceği belirtildi. Hastaları taşıyan tıbbi uçağın, bir seferde sadece bir kişiyi taşıyabilecek kapasite ve teçhizata sahip olduğu kaydedildi.

Dünyanın en ölümcül virüsü olarak nitelendirilen Ebola, Şubat ayından beri Gine, Liberya, Sierra Leone’de toplam 728 kişinin hayatına mal oldu. Salgının ölüm oranının yaklaşık yüzde 60 olduğu belirtildi.

ABD-AFRİKA ZİRVESİNDE EBOLA ALARMI

CDC Direktörü Dr. Frieden, Washington’da gerçekleşecek olan ABD-Afrika zirvesinin iptal edilmesi için hiçbir neden olmadığını söyledi. Fox News’e konuşan Frieden, “Her yıl dünyanın her yerinden ABD’ye gelen 50 milyon yolcu var. Bu ülkeyi hava sızdırmaz şekilde mühürlemeyeceğiz.” dedi. Başkan Barak Obama zirveye Batı Afrika’dan katılacak temsilcilerin virüs tehlikesine karşı kontrolden geçirileceğini açıklamıştı.

CİHAN

Yorumlar