Ebe, sezaryenle doğum yapan kadınları öldürmeye teşebbüsle suçlandı

Münih Üniversite Kliniği’nde bir ebe sezaryenle doğum yapan 4 kadını öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Söz konusu ebenin doğum esnasında kadınlarda ölüme yol açacak kan inceltici sıvı verdiği tespit edildi....

Google Haberlere Abone ol
Ebe, sezaryenle doğum yapan kadınları öldürmeye teşebbüsle suçlandı

Münih Üniversite Kliniği’nde bir ebe sezaryenle doğum yapan 4 kadını öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Söz konusu ebenin doğum esnasında kadınlarda ölüme yol açacak kan inceltici sıvı verdiği tespit edildi.

Almanya’nın Münih şehrinde skandal bir olay ortaya çıktı. Münih Ünversitesi Kliniği’nde görevli bir kadın doğum uzmanı 4 annenin sezaryenla doğum yaptığı esnada onları öldürmeye teşebbüs etti. Grosshadern kliniğindeki skandalda kadın ebenin sezaryen ameliyatı esnasında annelere kan inceltici madde verdiği belirlendi.

2012 yılından beri söz konusu klinikte çalışan ebenin nisan ve haziran aylarında cinayete teşebbüs ettiği 4 doğum vakasının tespit edildiği kaydedildi. Bunun üzerine hakkında suç duyurusunda bulunulan 33 yaşındaki ebe, gözaltına alındı. Savcılık Sözcüsü Peter Preuss, konuyla ilgili yaptığı açıklamada suçlamalara konu olan ebenin, sezaryenle yapılan doğumlarda kullanılması kesinlikle yasaklanan kan inceltici çözelti kullandığını kaydetti.

Savcılık cinayete teşebbüsten gözaltına alınan kadın ebenin neden böyle bir girişimde bulunduğunun henüz tespit edilemediğini söyledi. Zanlının avukatının direktifleri doğrultusunda susma hakkını kallandığı öğrenildi. Halen gözaltında bulunan ve mahkemeye çıkartılması beklenen ebenin yalnız yaşadığı ve çocuğunun da olmadığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar