DÜZELTME - Romanya’da Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleni coşkusu

Sayın Abonemiz, "Romanya’da Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleni coşkusu" başlıklı haberimizde etkinliğe katılan milletvekillerinden biri sehven 'İdris Şahin' olarak yazılmıştır.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME - Romanya’da Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleni coşkusu

Sayın Abonemiz, "Romanya’da Türkçe olimpiyatları ve kültür şöleni coşkusu" başlıklı haberimizde etkinliğe katılan milletvekillerinden biri sehven 'İdris Şahin' olarak yazılmıştır. Doğrusu 'İdris Bal' olacaktır. Haberi düzelterek yeniden servis ediyoruz.


Bu yıl 12.si düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nın Romanya finali renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Tören sonunda davetliler öğrencileri ayakta alkışladı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te ülkenin en büyük kültür merkezi konumundaki Sala Palatului'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatlar ve Kültür Şöleni'nin finalin gecesinde büyük bir coşku yaşandı.

Şölene Türkiye'den bağımsız milletvekilleri İlhan İşbilen, İdris Bal, Erdal Kalkan, Muhammed Çetin ve sanatçı Hamdi Alkan ile Romanya Milli Eğitim Bakanı Remus Pricopie, milletvekilleri, büyükelçiler ve kalabalık bir davetli kitlesi iştirak etti. Şölene ilgi gösteren Romanyalılar salonu doldurdu.

Birbirinden renkli görüntülere ve büyük bir coşkuya sahne olan şölen gecesinin sunuculuğunu da Ramazan Ümit Şimşek ve Romanya'nın önde gelen sunucularından Andreea Marin yaptı.

Final gecesinde asıl etkinliklere geçmeden önce 11 okulu ve bir üniversitesiyle Romanya'da faaliyet gösteren Lumina Eğitim Kurumları'nı tanıtan sinevizyon sunumu yapıldı.

"BASKI OLUŞTURMA ÇABALARI KARŞILIK BULAMAYACAK"

Gecenin ilk konuşmasını yapan Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurlu Başkanı Fatih Gürsoy "İnsanların; dili, dini, rengi ve kültürü itibariyle birbirinden farklı olsa da duygu, düşünce ve algı gibi soyut kavramlarda birbirlerine fazlasıyla benzeyip etkileştiklerini söyleyebiliriz. Farklı düşünen insanların birbirlerini kabullenmeleri ortak değerlerde buluşmaları çok önemlidir. Aksi halde kişisel görüşlerin veya bir zümrenin, menfaat gruplarının kendi ideallerini gerçekleştirme adına insanlara anlayışlarını dikte etmeleri, baskı ve zorlamayla insanlar üzerinde etki oluşturmaları günümüz dünyasında hiçbir zaman karşılık bulamayacak çabalardır." dedi.

Gecede sahne alan öğrencilerin değişik ülkelere at müzik aletleri ile yaptıkları şov ise göz kamaştırdı. miniklerin maskeli şovu ile öğrencilerin Anadolu'dan esintiler sunan gösterisi büyük beğeni topladı.

Romanya medyasının da büyük ilgi gösterdiği törende dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

GELECEĞİ RESMEDİYORLAR

Ödüllerin verilmesinin ardından konuşma yapan Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen dünyada gönül dili Türkçe etrafında toplanan çocuklar sayesinde bir şeylerin değiştiğine dikkat çekti. İşbilen, "Tüm kalbî duygularımla söylüyorum, bu genç evlatlarımız bu performanslarıyla geleceğin filmini gösteriyorlar, gelecek insanlığın nasıl olması icap ettiğini, dostluk ve diyalog içerisinde nasıl olmamız gerektiğini figürleriyle, ritm ve minikleriyle bize resmediyorlar." dedi.

Şölen gecesinde duygularını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Remus Pricopie ise Türk okullarından övgü ile bahsetti. Bu okulların iki ülke halklarını daha da yakınlaştırıp kaynaştırdığına dikkat çeken bakan bu okullarda çok başarılı bir eğitim verildiğini ve çocuklarını bu okullara göndereceğini söyledi.

Program, öğrencilerin hep birlikte 'Yeni Bir Dünya' şarkısını söylemeleriyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar