DÜZELTME-Atina'da yakalanan terörist 1996 suikastıyla ilişkili olabilir

Sayın abonemiz, "Atina'da yakalanan teröristin, 1996 suikastıyla ilişkisi olduğu öne sürüldü" başlıklı haberimizi, haberde geçen 'Hacı Ömer Sabancı' ifadesi 'Özdemir Sabancı' olarak düzelterek yeniden servis ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol
DÜZELTME-Atina'da yakalanan terörist 1996 suikastıyla ilişkili olabilir

Sayın abonemiz, "Atina'da yakalanan teröristin, 1996 suikastıyla ilişkisi olduğu öne sürüldü" başlıklı haberimizi, haberde geçen 'Hacı Ömer Sabancı' ifadesi 'Özdemir Sabancı' olarak düzelterek yeniden servis ediyoruz.

Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğü, düzenlediği bir basın toplantısı ile dün başkent Atina'da yakalanan DHKP-C üyesi 4 Türk vatandaşı teröriste ilişkin ayrıntıları açıkladı. Türkiye'de cinayet işlemekle suçlanan 4 teröristin yaşlarının 25, 33, 41 ve 49 olduğu bildirildi.

Hücre evinde ele geçirilen silah, patlayıcı ve mühimmat fotoğrafları basına dağıtıldı. Hücre evinde, 1 Kalaşnikof, 3 Kalaşnikof şarjörü, 3 tabanca, susturucu, scorpion ve mini uzi tipi 2 otomatik silah, çok sayıda mermi, 6 kilo 350 gram jelatin dinamiti, 2 el bombası, 3 bilgisayar, Atina, Dedeağaç ve Türkiye haritaları, DHKP-C flaması, örgüt fotoğrafları, çeşitli patlayıcılar ve 8 metre fitil ele geçirildiği belirtildi.

Yakalanan 49 yaşındaki teröristin parmak izinden DHKP-C üyesi olduğu, Interpol ve Türkiye tarafından biri 1996'da bir işdamı olmak üzere 3 cinayete karıştığı gerekçesiyle 15 yıldır arandığı belirtiliyor. Bu kişinin Yunan makamları tarafından da 2011'de Selanik'te bir dairede meydana gelen patlama ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle arandığı ifade ediliyor. Teröristin üzerinden Bulgar makamlarından alınmış sahte bir kimlik kartı çıktığı öğrenildi.

1996 yılında Özdemir Sabancı, DHKP-C örgütü tarafından öldürülmüştü. Yakalanan teröristlerin de bu cinayetle ilgili olabileceği iddia edildi.

33 yaşındaki teröristin ise kimlik bilgileri henüz belirlenemedi. Bu kişi üzerinde bulunan mülteci dilekçesinin de sahte olduğu tespit edildi. 25 yaşındaki teröristin de kimlik bilgilerinin doğrulanması bekleniyor. 41 yaşındaki kişinin ise kimlik bilgilerini doğrulama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Sahip olduğu oturum izninin uzatılmadığı ve üzerindeki onay mührünün değiştirildiği anlaşıldı.

DHKP-C üyelerinin yaklaşık bir yıl önce kaldıkları daireyi Suriyeli olduklarını söyleyerek kiraladıkları belirtildi. Yunan basın-yayın organlarına konuşan aynı binada oturan bir bayan, dairenin panjurlarının devamlı kapalı olduğunu, dairede kalan kişilerin çok iyi derecede Yunanca konuştuklarını ve kendilerini boyacı olarak tanıttıklarını söyledi.

Teröristlerin, terör örgütüne üye olma, patlayıcı temin etme ve bulundurma, yasadışı silah, patlayıcı ve savaş malzemesi bulundurma, belgede sahtecilik ve ülkeye yasadışı yollardan giriş yapma suçlamalarıyla bugün savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

Bu arada ele geçirilen silahların kullanılıp kullanılmadığına ilişkin balistik inceleme raporu bekleniyor. Yunan polisi, dün Atina merkezindeki Gizi-Kipseli semtindeki bir hücre evine gerçekleştirdiği başarılı operasyonda, 4 DHKP-C üyesi teröristi kıskıvrak yakalamıştı. CİHAN

Yorumlar