Düşen uçakla ilgili füze bilmecesi sürüyor

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı isyancıların kontrolünde bulunan Donetsk’e düşen ve 298 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili tartışmalar devam ediyor.Ukraynalı bir güvenlik kaynağı, Malezya uçağının düşürülmesinde...

Google Haberlere Abone ol
Düşen uçakla ilgili füze bilmecesi sürüyor

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı isyancıların kontrolünde bulunan Donetsk’e düşen ve 298 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Ukraynalı bir güvenlik kaynağı, Malezya uçağının düşürülmesinde Rusya’nın rolünün olduğu iddialarını yineledi.

Malezya Havayolları'na ait Boing777 tipi yolcu uçağının füze isabet etmesi sonucu düştüğü belirlenirken, Ukrayna ordusu ve ayrılıkçılar birbirini suçluyor.

Reuters haber ajansına konuşan Ukraynalı güvenlik kaynağı, Rusya yanlısı ayrılıkçıların BUK-M1 (SA-11) radar güdümlü füze sistemini Rusya’dan, büyük olasılıkla bir ekiple, aldığını ileri sürdü.

Ukraynalı kaynak, “Daha önce, Ukrayna Güvenlik Servisi, militanların Rus sistemi BUK’un teslimatı ile ilgili yaptığı pazarlıkla ilgili bilgi yayımladı.”

İsyancıların “böyle karmaşık bir askeri ekipmanı çalıştırmak için özel bir eğitime” sahip olmadığını kaydeden Ukraynalı güvenlik kaynağı, “Yani büyük ihtimalle Rusya’dan BUK için gelen bir ekipten bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar