Dünyanın en önemli turizm fuarında Türkiye'ye büyük ilgi

Kıtalararası farklı turizm organizasyonlarını tek çatı altında toplayan New York Times Travel Show'da, Türkiye masası bu yıl da büyük ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en önemli turizm fuarında Türkiye'ye büyük ilgi

Kıtalararası farklı turizm organizasyonlarını tek çatı altında toplayan New York Times Travel Show'da, Türkiye masası bu yıl da büyük ilgi gördü.

ABD'nin New York şehrinde bu yıl 11.'si organize edilen New York Times Travel Show'da, sponsorlar arasında yerini alan Türkiye'yi Kuşadası ve İzmir - Karşıyaka ilçesi temsil etti. New York'un ünlü Jacok K. Javits Kongre ve Sergi Merkezi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

ABD'nin saygın yayın organlarından biri olan New York Times gazetesi tarafından düzenlenen fuar ülkenin en önemli tanıtım organizasyonu olarak kabul ediliyor.

Dünyanın 150 farklı ülkesinden 500 farklı katılımcının yer aldığı fuarda yerini alan World of Travel şirketi sahibi Mine Anlar, bir yandan Türkiye’yi tanıttıklarını, diğer yandan ABD’nin çeşitli yerlerinden Türkiye’ye turistler gönderdiklerini söyledi. Anlar, bu tarz fuarların tanıtım ve turizm açısından önemli olduğunu belirtti.

Alandaki Türk stantlarını gezen New York Kültür ve Turizm Ataşesi Emin Kaya, fuara yıllardır katıldıklarını, son 3 yılda ise sponsor olarak destek verdiklerini söyledi. Fuarda aralarında tur acentalarının olduğu 15'e yakın katılımcı şirketin olduğunu belirten Kaya, “Pazar bizim için çok yeni ama potansiyeli çok büyük. Hem önemli fuarlara katılarak hemde yeni tanıtım kampanyasıyla pazarı büyütmeyi ve Türkiye imajını daha iyi ve doğru oturtmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. Kaya, ABD’den Türkiye’ye giden turistlerden hiç şikayet almadıklarını söyledi. Fuar boyunca, seyahat uzmanları ülkeler arasındaki kültür ve turizm konulu konferanslarda konuşacak. Türkiye masasını ziyaret eden Amerikalılara ise simit ve lokum ikram edildi.

Amerikalı ziyaretçiler, Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu ilk fırsatta ziyaret etmek istediklerini dile getirdi. Amerikalı turistler Türk yemeklerini çok beğendiklerini söyledi.

Fuarın organize edilmesinde American Express ana sponsor, Türkiye, Bahamas, Florida ve Güney Afrika'nın ise iştirakçi sponsor olduğu bildirildi. CİHAN

Yorumlar