Dünyanın en güçlü kadınları İstanbul'da

Dünyanın farklı ülkelerinde özellikle Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde yoksulluk, kadın, çocuk, eğitim, çevre ve sağlık konularında çalışmalar yürüten onlarca kadın, 'İstanbul Summit' zirvesinde bir araya gelecek. Gazeteciler ve Yazarlar...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en güçlü kadınları İstanbul'da

Dünyanın farklı ülkelerinde özellikle Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde yoksulluk, kadın, çocuk, eğitim, çevre ve sağlık konularında çalışmalar yürüten onlarca kadın, 'İstanbul Summit' zirvesinde bir araya gelecek. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın organizasyonunda buluşacak kadınlar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini konuşacak.

31 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında, ‘Kadınların Perspektifinden 2015 Sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Gündemi’ başlıklı toplantı İstanbul'da gerçekleştirilecek. Zirvede, BM kalkınma hedeflerine yönelik olarak çalışan dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcileri, kadın parlamenterler, liderler, akademisyenler, aktivistler ve kadın gazeteciler, 2 gün sürecek program için bir araya gelecek. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, video konuşma ile programa dahil olacak.

Desmond Tutu, Nelson Mandela gibi isimlere verilen Dünya Vatandaşlığı Ödülü (2002) sahibi BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı, HIV/AIDS Asya Özel Elçisi, BM Nüfus Fonu Eski Başkanı Dr. Nafis Sadık, 20 yıl Ruanda’da çalışan “Mucizeleri gerçekleştiren kadın” olarak bilinen Avustralya’nın en etkili 100 kadınından biri seçilen Prof. Dr. Shirley Randell, özellikle çalışan kadınların hakları ile ilgili görüşleri ile partilerin gözünü korkutan, Norveç’in en güçlü kadını, sendika başkanı Gerd Kristiansen zirvenin dikkat çeken konuşmacıları arasında yer alıyor. 30 Mayıs Cuma günü Zaman gazetesi resepsiyon salonunda açılışı yapılacak zirve, Fatih Koleji Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Zirve, 20’yi aşkın ülkeden katılımcıyı bir araya getirecek.

Zirveye katılacak konuşmacılar ise şöyle:

Nafis Sadık, BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı, HIV/AIDS Asya Özel Elçisi, BM Nüfus Fonu Eski Başkanı

Navi Pillay, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri

Andrei Abramov, BM ECOSOC STK Birimi Şefi

Chantal-Line Carpentier, BM Sürdürülebilir Kalkınma Ofisi ve Major Group Koordinatörü

Renate Bloem, CIVICUS Cenevre Temsilcisi

Jaiok Kim, Kore Green Start Network Başkanı

Dr. Dionysia-Theodora Avgerinopoulou, Global Water Partnership – Akdeniz (GWP-Med)

Prof. Dr. Shirley Randell, 2012 Avustralya’nın En Etkili 100 Kadını Ödülü Sahibi

Tamar Atınç, , Küresel Ekonomi ve Kalkınma Programı, Brookings Enstitüsü

Dr. Lale Say, Risk Altındaki Ergenler Programı Koordinatörü, Dünya Sağlık Örgütü

May-Helen MolvaerGrimstad, Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Bakım İdaresi Başkanı, Giske Belediyesi, Norveç

Gerd Kristiansen, Norveç Sendikalar Konfederasyonu Başkanı

Prof. Dr. Barbara Adams, Kıdemli Politika Danışmanı, Küresel Politika Forumu

Somali Cerise, BM Kadın, Araştırma ve Veri Bölümü

ULUSLARARASI BARIŞ PROJELERİ ÖDÜL TÖRENİ

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından yürütülen 'Uluslararası Barış Projeleri' ödül gecesi de 30 Mayıs Cuma saat 20.00’da Zaman gazetesi resepsiyon salonunda gerçekleştirilecek. Çatışmaların önlenmesi, yönetilmesi, çözümü ve çatışma sonrası barış inşası konularına odaklanan yenilikçi yaklaşımları destekleyen, 107 ülkeden, bin 179 proje değerlendirildi. İçlerinden en iyi 10 projeye, her biri için 50 bin dolara varan hibe desteği verilecek.

CİHAN

Yorumlar