Dünyanın en güçlü kadını Merkel

Saygın iş dünyası dergilerinden Forbes, ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesini açıkladı. Listenin başında Almanya Şansölyesi Angela Merkel bulunuyor. ‘En güçlü kadınlar’ listesine girebilen tek Türk ise Güler Sabancı.Amerikan...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en güçlü kadını Merkel

Saygın iş dünyası dergilerinden Forbes, ‘Dünyanın En Güçlü 100 Kadını’ listesini açıkladı. Listenin başında Almanya Şansölyesi Angela Merkel bulunuyor. ‘En güçlü kadınlar’ listesine girebilen tek Türk ise Güler Sabancı.

Amerikan ekonomi dergisi Forbes tarafından her yıl açıklanan “dünyanın en güçlü kadını” adlı 100 kişilik listede Almanya Başbakanı Angela Merkel yerini korudu.

2006 yılında ilk kez listeye giren ve 1. sıraya oturan Merkel, sadece 2010 yılında buradaki yerini kaybetmiş ve listede 4. sırada yer almıştı.

Bu yılki listede de dünyanın en güçlü kadını seçilen Merkel’in iki Almanya’nın birleşmesinden sonra Doğu Almanya’dan çıkan kadın lider özelliğine vurgu yapıldı. Ayrıca Avrupa Birliği’nin mimarlarından olduğu belirtildi.

Tek Türk kadını Güler Sabancı’nın 60. sırada olduğu listede Merkel’den sonra 2. sırada ise ABD Merkez Bankası FED Başkanı Janet Yellen yer aldı.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in eşi Melinda Gates 3. sırada kendisine yer bulurken, Brezilya lideri Dilma Rousseff ise 4. olabildi. Listenin 5. sırasında ise IMF’nin Fransız Başkanı Christine Lagarde bulunuyor.

Listede dikkat çeken bir başka nokta ise ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın ise ancak 8. sıraya kadar çıkabilmesi.

Bayan Obama’nın önünde ABD Eski Dışişleri Bakanı Hilary Clinton ve General Motors’un patronu Mary Barra yer alıyor. CİHAN

Yorumlar