Dünyanın En Çirkin Kadını Hiç Kilo Almıyor

Nadir görülen rahatsızlıklardan birine sahip olan kadının, 'Dünyanın en çirkin kadını' seçilmesinden sonra hikayesini anlatan belgesel yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın En Çirkin Kadını Hiç Kilo Almıyor

Doğduğundan bu güne kilo alma sorunu yaşayan ve tabiri caizse 'bir deri, bir kemik' görünen 26 yaşındaki Amerikalı Velasquez, hayatı boyunca 29 kilonun üstüne hiç çıkamadı. Bir gözü de görmeyen ve tüm çocukluğunu bu rahatsızlıklarına çözüm yolu arayarak geçiren genç kadın, ergenliğinde ise okuldaki arkadaşlarının kinayeli lafları ve aşağılamalarına maruz kaldı.

DÜNYANIN EN ÇİRKİN KADINI SEÇİLDİ

Ailesinin telkinleriyle bu vaziyeti kafasına takmamaya çalışan Lizzie Velasquez, bir gün internette 'Dünyanın en çirkin kadını' seçildiğini gördüğünde ise başından aşağı kaynar sular döküldü. Milyonlarca bireyin izlediği videoda genç kadının fotoğrafları dönüyor ve binlerce şahıs de nefret dolu yorumlar yapıyordu.

Öyle ki birisi 'Senin yakılman lazım' derken, bir öteki yorumda 'Kafana bir silah daya ve kendini öldür' diyordu. Birçok kere intiharı düşündüğünü izah eden Velasquez, bu yorumlar karşısında daha da güçlendi ve hayatı için 'ayağa kalktı.' Artık zamanını tabip kapılarında harcamaktan usandığını izah eden genç kadın, tedavi arayışlarına son verdi. Ailesi ise üzülerek da olsa bu zor kararı kabul edip, kızlarına tam destek verdi.

BELGESELİN İLK GÖSTERİMİ YAPILIYOR

Şu sıralar bir kitap yazan ve Amerika'nın ilk dalga geçme ve aşağılamalara karşı yasası için lobi faaliyetleri yürüten Lizzie Velasquez'in 'Cesur Yürek: Lizzie Velasquez' isimli belgeseli, Teksas'ta düzenlenen interaktif etkinlik, film ve müzik festivalleriyle konferansların yapıldığı South by Southwest'te (SXSW) gösteriliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar