Dünyaca ünlü Dr. Öz, ABD Senatosu'nda ifade verdi

Dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Öz, ABD’de kendi adıyla yaptığı televizyon şovunda diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesi ile ABD Senatosu’nda ifade verdi.Missouri Senatörü Claire McCaskill tarafından Senato’nun...

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü Dr. Öz, ABD Senatosu'nda ifade verdi

Dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Öz, ABD’de kendi adıyla yaptığı televizyon şovunda diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesi ile ABD Senatosu’nda ifade verdi.

Missouri Senatörü Claire McCaskill tarafından Senato’nun Ticaret, Bilim ve Ulaştırma Komitesi’ne çağrılan Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Öz, sağlıklı yaşam programı Dr. Oz Show’da diyet için önerdiği ilaçlardan dolayı ifade vermek zorunda kaldı.

Senatör McCaskill, Dr. Öz’e "Programlarında kullandığın yeşil kahve çekirdeğinin kilo vermeyi sağladığını söyledin. Ancak bazı bilimadamları bunların her bünye için geçerli olmadığını söylüyor. Anlamıyorum neden bunları programında söylüyorsun? Sen de biliyorsun ki bunlar doğru değil. İnsanlarla çok iyi iletişime giren birisisin, neden bunları söyleyerek şovun değerini düşürüyorsun?" şeklinde soru yöneltti.

Türk doktor Öz ise 2012’deki programında önerdiği bu ürünlerin birçok klinik tarafından denenip onaylandığını ifade ederek kendini savundu.

Şovunda önerdiği ilaçların kendisi ve ailesinin de kullandığının altını çizen Dr. Öz, söz konusu ilaçların herkese aynı etkiyi yapıp yapmayacağının kompleks bir konu olduğunu zaman zaman bunu ekip arkadaşları ile tartıştıklarını ifade etti.

Yaptığı programda insanlara ‘umut vermek’ istediğini belirten Dr. Öz, üstünde çalışmadığı ilaçları önermediğini belirtti.

Dr. Öz'ün sunduğu 'Dr. Oz Show' 3 milyondan fazla seyirci kitlesine sahip. CİHAN

Yorumlar