Dünyaca ünlü boksör Kliçko, mazbatasını aldı

Ukrayna'da Kiev belediye başkanı seçilen, Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR-‘darbe’) lideri Vitaliy Kliçko, mazbatasını aldı.Meydan olaylarından eylemcilerin işgal ettiği, Kiev Belediyesi binasında gerçekleşen törende, Merkez...

Google Haberlere Abone ol
Dünyaca ünlü boksör Kliçko, mazbatasını aldı

Ukrayna'da Kiev belediye başkanı seçilen, Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR-‘darbe’) lideri Vitaliy Kliçko, mazbatasını aldı.

Meydan olaylarından eylemcilerin işgal ettiği, Kiev Belediyesi binasında gerçekleşen törende, Merkez Seçim Komisyonu Kiev Bölgesi Başkanı Mihail Tereşçenko, dünyaca ünlü boksör Kliçko’nun mazbatasını vererek resmen belediye başkanı olduğunu belirtti.

Kliçko burada yaptığı konuşmada; “Bugün, hep birlikte yeni bir ülke oluşturacağız. Özgür ve iyi insanların ülkesinde değişim Kiev’den başlayacak.” dedi.

Kiev halkının soyulduğuna dikkat çeken Kliçko, yolsuzluğa hiçbir şekilde tolerans göstermeyeceğini ve denetime açık, şeffaf bir şekilde yöneteceğini söyledi.

Kiev’e yabancı yatırımcı çekmek için gerekli şartların oluşturulacağını belirten Kliçko, yeni köprü ve yol sözü verdi.

Konuşmasının akabinde meydanda hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Konuşmasında meydan eylemcilerine katılanlara geniş yer ayıran Kliçko, olaylarda ölenlerin anısının yaşatmak için adlarını sokaklara verileceğini bir de anıt dikileceğini ifade etti.

HARABEYE DÖNEN MAKAMINI İNCELEDİ

Kliçko meydan eylemcilerine Kiev belediyesinin binasını geri verdikleri için teşekkür ederek talan edilen binada incelemelerde bulundu.

Meydan olayları sırasında eylemciler tarafından işgal edilen Kiev Belediyesinin; mobilyaları, elektronik eşyaları, duvar ve pencereleri tahrip olmuştu.

Binayı ve makam odalarını inceleyen Kliçko, ne kadar para ve ne kadar zaman gerektiğini bilmediğini kısa zamanda yeniden tamir edileceğini söyledi.

25 Mayıs’ta erken cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte yapılan Kiev Belediyesi başkanlığı seçiminde Kliçko oyların yüzde 56,7’sini (765 bin 20 oy) alarak seçimi kazanmıştı.

KLİÇKO’NUN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Kliçko’nun mazbatasını alarak resmen Kiev belediyesi başkanı olması akabinde Ukrayna Parlamentosu’nda yapılan oylama ile milletvekilliği sonlandırıldı.

450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’ndaki oturumda kayıtlı bulunan 328 milletvekilinden 255’i, Kliçko’nun vekilliğinin düşürülmesine ‘evet’ dedi.

Ukrayna Parlamento balkanı Aleksandr Turçinov, daha sonra Kiev Belediye Başkanı seçilen Kliçko’yu tebrik etti. CİHAN

Yorumlar