Dünya öğrencileri renkli festivali anlattı

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki Afrika Birliği genel merkezinde düzenlenen 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne katılan öğrenciler, Etiyopya’yadan ayrılmadan renkli festivali değerlendirdi. Öğrenciler, bu festivalin ülkelerinden...

Google Haberlere Abone ol
Dünya öğrencileri renkli festivali anlattı

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki Afrika Birliği genel merkezinde düzenlenen 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ne katılan öğrenciler, Etiyopya’yadan ayrılmadan renkli festivali değerlendirdi. Öğrenciler, bu festivalin ülkelerinden de düzenlenmesini istedi.

Renkli festivalden övgü ve beğiniyle bahseden öğrenciler, yeni kazançlarının ise yeni arkadaşlar edinmeleri olduğunu dile getirdiler.

Festivale Kazakistan’dan katılan Çıngız Serikbayev, “Festival için Kazakistan’dan geldim. Festival çok güzel oldu. Bir sürü yeni arkadaş edindim.” dedi. Açıklamalarıyla yetinmeyen Serikbayev bir de kendisini dinleyenlere Etiyopya’dan hediye olarak seslendirdiği ‘Bir garip yolcuyum hayat yolunda’ parçasını gönderdi.

Bir yaşındaki kızıyla festivale gelen Türk öğretmen Hatice Bahar Öner ise “Siyah incimle birlikte Nijerya’dan geldik. Şarkı birincisi seçildi. Burada çok güzel bir festival oldu. Çok renkli ve güzel sahnelere tanıklık ettik.” şeklinde konuştu.

Festivali değerlendiren Kuzey Iraklı öğrenci Muhammed Hefta "Programı çok beğendim.” dedi. Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome’nin kabulünde söylediği uzun havayla dikkatleri üzerine çeken Muhammed Hefta veda öncesinde ‘Kalbime ateş düştü’ anlamına gelen ‘Agir ketye dilêmin’ parçasını seslendirdi.

Çad’dan gelen öğrencilerden Abdulkerim ise Festivali çok beğendiğini yeni edindiği arkadaşlarını çok sevdiği söyledi. Abdulkerim de Etiyoya’dan Can Yücel’in ‘Her şey Sende Gizli’ şiirini okudu.

Kazak öğrenci Luiza Tişibayeva da “ Festivale dans grubu olarak görev aldık. Buraya geldiğimiz için çok mutluyum. Burada her şeyi sevdim; çok sayıda yeni arkadaş edindim. Festivali çok sevdim ve beğendim.” dedi

Festivale Çad’dan öğrenci getiren öğreten Adem Aldemir “Dil ve Kültür Festivali çok güzel görüntülere sahne oldu. Bu görüntülerin Afrika Birliği’nin başkentindeki genel merkezinde olması ayrı bir önem arz ediyor. Bu görüntülerin gelişerek dünyanın değişik ülkelerine yayılmasında umut varız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar