Dünya Kupası'na Görkemli Açılış Töreni

Dünyanın en büyük futbol organizasyonu FIFA Dünya Kupası Brezilya'nın ev sahipliğinde görkemli bir törenle başlangıç yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Kupası'na Görkemli Açılış Töreni

Brezilya’da düzenlenen FIFA 2014 Dünya Kupası turnuvasının ilk maçından önce açılış seremonisi gerçekleşti. Renkli sahnelerin yaşandığı gösteri kısa sürdü. Daha önceden açılış konuşması olmayacağı duyurulan gösteri, sade oluşu ve ekoloji konularına yaptığı gönderme ile dikkat çekti.

Tema olarak çevre konusunun tercih edildiği açılış seremonisinde, Brezilya’nın popüler ve yerel dansları ile capoeira gösterisi sergilendi.

Brezilyalı şarkıcı Cláudia Leitte’nin "Aquarela do Brasil” isimli sahne performansının ardından ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, Cláudia Leitte ve Pitbull, Dünya Kupası resmi şarkısını birlikte seslendirdi.

Brezilya milli takımının sahaya çıkmasından önce engelli bir genç, Brezilyalı bir bilimadamı tarafından geliştirilen robot elbisesi ile sahaya çıkarak sembolik bir vuruş gerçekleştirdi.

Brezilyalı efsane futbolcu Kaka da taraftarı coşturmak için tribünleri selamladı ve ardından turnuvanın ilk karşılaşması için futbolcular sahada belirdi.

Taraftarın arasında, Brezilya’dan ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen ünlü isimler de yer aldı. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, açılış seremonisini tribünlerden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ve FIFA Genel Sekreteri Blatter ile birlikte izledi.

Seremoni boyunca sahanın ortasında beliren top şeklindeki dev platform ve teknoloji çağını simgeleyen figürlerin yer alması dikkat çekti. Açılış seremonisine ayrıca son zamanların moda olan selfie çılgınlığı damgasını vurdu.

Yorumlar