Dünya kadınları, “BM kalkınma gündemi” için İstanbul'da

Dünyanın farklı ülkelerinde, özellikle Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde yoksulluk, kadın, çocuk, eğitim, çevre ve sağlık konularında çalışmalar yürüten onlarca kadın “İstanbul Summit” zirvesi için İstanbul'da bir araya geldi....

Google Haberlere Abone ol
Dünya kadınları, “BM kalkınma gündemi” için İstanbul'da

Dünyanın farklı ülkelerinde, özellikle Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde yoksulluk, kadın, çocuk, eğitim, çevre ve sağlık konularında çalışmalar yürüten onlarca kadın “İstanbul Summit” zirvesi için İstanbul'da bir araya geldi. Toplantı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) ile GYV'nin Abant ve Kadın Platformu tarafından organize ediliyor.

Fatih Koleji Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirve, açılış töreni ile çalışmalarına başladı. ‘Kadınların Perspektifinden 2015 Sonrası Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Gündemi’ başlıklı zirve çerçevesinde 31 Mayıs ve 1 Haziran günlerinde sivil toplum ve kalkınma hedefleri, çevre ve ekonomi boyutları konulu oturumlar yapılacak.

Zirvenin açılış törenine BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da videolu konuşma gönderdi. Açılış töreninin ardından ise oturumlara geçildi.

Zirveye BM kalkınma hedeflerine yönelik olarak çalışan dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, kadın parlamenterler, liderler, akademisyenler, aktivistler ve kadın gazeteciler katılıyor.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV), Abant ve Kadın Platformu ile organize ettiği zirve, farklı konularda düzenlenecek 2 günlük oturumlarının ardından sona erecek.

Desmond Tutu, Nelson Mandela gibi isimlere verilen Dünya Vatandaşlığı Ödülü (2002) sahibi BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Dr. Nafis Sadık, 20 yıl Ruanda’da çalışan “Mucizeleri gerçekleştiren kadın” olarak bilinen Avustralya’nın En Etkili 100 Kadını’ndan biri seçilen Prof. Dr. Shirley Randell, özellikle çalışan kadınların hakları ile ilgili görüşleri ile partilerin gözünü korkutan, Norveç’in en güçlü kadını, sendika başkanı Gerd Kristiansen zirvenin dikkat çeken konuşmacıları arasında yer alıyor. CİHAN

Yorumlar