Dünya futbol şampiyonasına hazırlanan Doha şantiyeye çevrildi

Basra Körfezi’nin kıyı ülkesi Katar’ın başkenti Doha, son yılların en hareketli günlerini yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünya futbol şampiyonasına hazırlanan Doha şantiyeye çevrildi

Basra Körfezi’nin kıyı ülkesi Katar’ın başkenti Doha, son yılların en hareketli günlerini yaşıyor.

2022 Dünya Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Doha, devam eden inşaatlarla büyük bir şantiyeye benziyor. Şehrin birçok noktasında inşaat ve yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tüm imkânlarını seferber eden Katar hükümeti, Doha’yı 2022’ye hazırlamaya çalışıyor. Bir taraftan yapımları devam eden gökdelenler, stat ve oteller, diğer taraftan gece gündüz sürdürülen yol çalışmaları şehri şantiyeye çevirmiş durumda.

Şehrin bir çok yerinde devam eden devasa inşaat alanlarında, onlarca iş makineleri ve yüzlerce işçi karınca misali 24 saat çalışıyor. Ülkede bir çok alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de Güney Asya ülkeleri Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Nepal ve Pakistan gibi ülkelerden gelen işçiler görev alıyor.

Şehirdeki inşaat çalışmaların çoğu yabancı şirketler ve işçiler tarafından yürütülüyor. Kişi başına düşen yaklaşık 88 bin dolarlık milli geliriyle dünyanın en zengin ülkesi konumunda olan Katar, ülkeyi yeniden inşa ediyor. Katar 5-6 sene zarfında hayata geçireceği yaklaşık 200 yeni proje için yaklaşık 150 milyar dolar gibi bir harcama yapacak. Bu projeler arasında, oteller, gökdelenler, statlar, metro, yollar ve alt yapı gibi çalışmalar yer alıyor.

İnşaat ve yol yapım çalışmalarını olduğu alanlarda ise yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Bir taraftan şehrin devam eden günlük hayatı ve bir taraftan da buna paralel hızla devam eden inşaat çalışmaları Doha’ya ayrı bir canlılık kazandırıyor.
CİHAN

Yorumlar