Dünya çocuklarından barış çağrısı

Fas’ın başkenti Rabat’ta ’’Çocuklar İçin Barış’’ festivaline katılan 25 ülkeden 700 çocuk, Fas Parlamentosu’ndan barış çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya çocuklarından barış çağrısı

Fas’ın başkenti Rabat’ta ’’Çocuklar İçin Barış’’ festivaline katılan 25 ülkeden 700 çocuk, Fas Parlamentosu’ndan barış çağrısı yaptı.

Yunus Emre Enstitüsü, Fas’ın merkezi Rabat’ta 11’incisi düzenlenen ’’Çocuklar İçin Barış’’ festivaline katıldı. Faslı Abu Bouregreg Derneği tarafından her yıl düzenlenen festivalde bu yıl Rusya onur konuğu oldu. Festivalin açılışı Fas Temsilciler Meclisi Başkanı Habib El Malki tarafından yapıldı. Meclis Başkanı El Malki, yaptığı konuşmada çocuklara teşekkür ederek, ’’Demokrasi ve insan hakları kavramlarının oluşturularak barışın sağlanması, insanların entegrasyonu ve bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesi barış ve gelecek için yapılacak yatırımdır” dedi.

Geleneksel milli kıyafetler giyerek, ellerinde kendi ülkelerinin bayraklarını taşıyan çocuklar, Rabat sokaklarında kültürlerinin ve medeniyetlerinin çeşitliliğini yansıttılar. Farklı dillerde konuşan çocuklar, kendi dillerinde barış için çağrıda bulundular.

Rabat Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ensar Fırat yaptığı açıklamada, ’’Bugün dünyaya barış mesajı vermek için mükemmel bir fırsat, dünyanın her yerinde yaşanan kötü olaylara, savaşlara tanık oluyoruz. Ölümler ve katliamlar görüyoruz. Bence bu barış çağrısı yapmak için mükemmel bir fırsat’’ dedi.

Festival Direktörü Abdul Rahman Al-Rueijel ise, ’’Şu an birlikte yaşama ve barış çağrısında bulunmaya ihtiyacımız var’’ diyerek kardeşlik ve dünyadaki barış kültürünün yaygınlaşması için çağrı yaptı.

Yorumlar