Dünya 'Azerbaycan Türkleri Dayanışma Günü' Kiev’de kutlandı

Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma-Hemreylik Günü, Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği bünyesindeki Nahçıvan Salonu’nda coşkuyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya 'Azerbaycan Türkleri Dayanışma Günü' Kiev’de kutlandı

Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma-Hemreylik Günü, Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği bünyesindeki Nahçıvan Salonu’nda coşkuyla kutlandı.

Törene, Azerbaycan büyükelçiliği personeli, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Anaçalı, Türkiye-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) üyeleri, Ukrayna’da yaşayan, ve çalışan Azerbaycanlı STK temsilcileri ve çok sayıda Azeri Türkü katıldı.

Etkinlik, Azerbaycan Milli Marşı’nın okunması akabinde başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçisi Eynullah Medetli, Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü’nün dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan soydaşların Azerbaycan etrafında kenetlenmeleri amacıyla her yıl kutlandığını söyledi.

Medetli, "Gerek Kiev’de, gerek diğer bölgelerde hemşerilerimiz Ukrayna’nın içtimai ve siyasi hayatında gittikçe daha faal yer alıyor. Onlar hem tarihlerine, hem de vatanlarına kuvvetli bağlarla bağlı. Bugün Azerbaycan vatandaşları, Ukraynalılara, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki, Dağlık Karabağ ihtilafı hakkında gerçekleri anlatıyor." diye konuştu.

Ukrayna genelindeki diaspora teşkilatlarının da Dayanışma Günü’nü kutladığını ifade eden Medetli, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gönderdiği mesajı okudu.

'İKİ DİASPORA SON DERECE UYUM İÇİNDE ÇALIŞTI'

Büyükelçi Mehmet Samsar, Türk ve Azeri diasporası temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler bulunduğunuz ülkede siyaseten güçlü olacaksınız ki Türkiye ile Azerbaycan güçlü olsun. Sizler bulunduğunuz ülkede ekonomik olarak güçlü olacaksınız ki Türkiye ile Azerbaycan güçlü olsun. Sizler bulunduğunuz ülkede birlik ve beraberlik içinde olacaksınız ki yine Türkiye ile Azerbaycan her daim güçlü olsun. Birlikte olduğumuz zaman üstünden geçemeyeceğimiz aşamayacağımız hiçbir güçlük olmayacağına inanıyorum ben. Bugüne kadar buradaki iki diaspora son derece uyum içinde çalıştı." dedi.

Büyükelçi Medetli, daha sonra Azerbaycan diasporasının önde gelen isimlerine plaket ve takdirname takdim etti.

Program daha sonra Ukrayna’nın Halk sanatçısı Kurban Abbasov ve Azeri sanatçılar konseriyle devam etti. Azerbaycanlı sanatçıların konseri akabinde Azeri mutfağından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar