Dün de ifade ettiğim gibi...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 38. UEFA Olağan Kongresi sonrası UEFA Başkanı Michel Platini ile UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, basın toplantısında konuştular.

Google Haberlere Abone ol
Dün de ifade ettiğim gibi...

UEFA Başkanı Platini'ye Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğinin ifade edilmesi ardından görüştüğü Trabzonspor avukatlarının sürecin bitmediğini savunduklarını aktaran bir gazeteci, "Dava süreci yeniden başlar mı" sorusunu yöneltti.

Platini, soruya UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun yanıt verebileceği söyleyerek, sözü ona bıraktı. Infantino ise "Dün de ifade ettiğim gibi Fenerbahçe aleyhindeki 'şike davası' süreci UEFA için sona erdi. UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermiştir. Bu konuda söyleyebileceğim başka bir şey yok" dedi.

Infantino, dün düzenlendiği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğini ancak Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını ifade etmişti.

Bu arada futlbolda ırkçılık konusuna değinen Platini, UEFA'nın stadyumlardaki kabul edilemez davranışlara ağır cezalar getiren kararlarını hatırlattı.

Platini, ırkçılık yapan seyircilerin mümkün olduğu kadar stadyumlara girişlerine izin verilmemesine istisnasız uyulmasına çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan 38. UEFA Olağan Kongresi'nde Türkiye'yi TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin temsil ediyor.

Yorumlar