Duff: Çavuşoğlu, hakareti için özür dilemedi

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, AP İngiliz milletvekili Andrew Duff’la ilgili ithamını inkar etmesine İngiliz parlamenterden cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Duff: Çavuşoğlu, hakareti için özür dilemedi

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, AP İngiliz milletvekili Andrew Duff’la ilgili ithamını inkar etmesine İngiliz parlamenterden cevap geldi. Duff, ZAMAN ya da Cihan’ın "Şimdiye kadar yalan haber ürettiğine dair hiçbir kanaatim yok." dedi. Duff, Çavuşoğlu’nun kendisinin satın alınabileceğini ima eden ‘hakareti’ için de özür dilemediğine işaret etti.

Çavuşoğlu’nun ‘bunlar yalan, prim vermeyin’ ifadelerinin kendisini tatmin edip etmediği sorulan Duff, "Türkçe bilmiyorum. Oldukça kapsamlı bir tercüme var elimde. Bakan konuşma metnini göndereceğini söyledi. Ben de teşekkür ettim ve beklediğimi söyledim." dedi. Duff, Çavuşoğlu'na, "Gülenciler tarafından satin alınmakla beni itham ediyorsunuz. Türkiye'ye eleştirilerimi bana onların söylettiğini söylediniz." demişti.

AK PARTİ TÜRKİYE’DE PARALEL DİYOR; BRÜKSEL’DE SUSUYOR

Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti’li Bakanlar ve en başta da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deyken Hizmet’le ilgili çok yoğun konuştuklarına ancak Brüksel’e geldiklerinde ‘sustuklarına’ işaret eden Duff, AK Partililerin Hizmet Hareketi’ni abarttıklarının farkında olduklarını söyledi. AK Parti’lilerin Brüksel’e geldiklerinde bu tür komplo teorilerine sığındıkları için ‘utandıklarını’ savunan Duff, iktidarın Gülen Hareketi’ne ilişkin komplo teorilerinin Brüksel’de muteber olmadığını anlamaları gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu’nun kendi fikirlerinin Avrupa Parlamentosu’nda paylaşılmadığına dair ifadelerinin de doğru olmadığını vurgulayan Duff, ‘Bugün Füle de ifade etti. Çok sayıda Avrupalı parlamenter müzakere sürecinin çok ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Sonbaharda bütün sürecin tekrar gözden geçirileceğinden eminim." dedi. CİHAN

Yorumlar