Duayla açılan eyalet kongresinde Soma için başsağlığı kararı alındı

Bu yıl 5.si düzenlenen 'Türk Günü' etkinliğine katılan Pennsylvania Eyalet Kongresi, güne Müslüman liderlerin ettiği dualarla başladı. Soma için başsağlığı kararı çıkaran kongre, 11 Haziran’ı 'Türk Günü' ilan etti.Pennsylvania...

Google Haberlere Abone ol
Duayla açılan eyalet kongresinde Soma için başsağlığı kararı alındı

Bu yıl 5.si düzenlenen 'Türk Günü' etkinliğine katılan Pennsylvania Eyalet Kongresi, güne Müslüman liderlerin ettiği dualarla başladı. Soma için başsağlığı kararı çıkaran kongre, 11 Haziran’ı 'Türk Günü' ilan etti.

Pennsylvania Kongresi'ni oluşturan Senato ve Meclis'te ayrı ayrı yapılan dualarda Allah’tan dünyaya barışı hakim kılması, ayrımcılığa, ırkçılığa, fakirlik ve sefalete karşı mücadele edenlere yardımcı olması dilendi. Eyalet milletvekili ve senatörleri duayı müteakip Kongre binasında düzenlenen 5. Türk Günü etkinliğine katıldı. Demokrat ve Cumhuriyetçi senatör ile milletvekillerinin yoğun ilgi gösterdiği programda iki ülkenin milli marşları okundu.

Meclis’te alınan ve 11 Haziran’ı Türk Günü olarak kabul eden karar belgesi, TCC Başkanı Sait Ünal’a takdim edildi. Milletvekili Brendan Boyle da tüm milletvekillerinin oyu ile kabul edilen Soma için başsağlığı dileklerini resmi olarak ilan eden kararın sertifikasını sundu. Boyle, Soma’da yaşamını yitiren madenciler için Amerikan halkının derin üzüntü duyduğunu belirterek, bundan sonra böyle bir acının tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Milletvekili Paul Costa, Pennsylvania eyaletinin maden kazalarına aşina olduğunu ve geçmişde Soma’da olan kadar büyük olmasa da birçok defa bu trajediyi yaşadığına işaret etti. Costa, "Soma’da yaşadıklarınızı ve nasıl bir acı olduğunu biz Pennsylvania eyaleti sakinleri olarak gayet iyi biliyor ve acınızı paylaşıyoruz." dedi.

Pennsylvania Türk Kültür Merkezleri'nin (TCC) davetiyle ailesiyle Türkiye’ye gitme imkanı bulduğunu belirten Senatör Mike Brubaker, "Türkiye’ye gitmeden önce birçok arkadaşım bana Türkiye ile ilgili izlenimlerinin anlatıyordu. İnsanların nasıl cömert, misafirperver olduğunu. Türkiye’den dönünce bu defa ben başladım çevremdekilere anlatmaya insanlık tarihinin başladığı bu coğrafyada yaşayan insanların ve ülkelerinin güzelliğini." dedi.

Türkiye ziyaretinde edindiği tecrübeyi katılımcılarla paylaşan Milletvekili Rosita C. Youngblood ise TCC aracılığı ile Türk-Amerikalıların yaşadıkları ülkeye çok değerli katkı sağladığına dikkat çekti. Youngblood, , "Ben İslam’ın barış ve sevgi dini olduğuna inanıyorum. Bu tür etkinlikler biz Amerikalıları kardeşce yaşamaya teşvik ediyor ki bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Türki-Amerikan Dernekleri Konseyi (CTAA) ile Pennsylvania TCC tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Milletvekili Mike Sturla da, TCC’nin dünya genelinde barışa katkı için çalıştığına dikkat çekti. Sturla, "Sizlerle aynı davaya hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum." dedi.

Türk Günü etkinliğine 30’dan fazla milletvekili ve senatör katılırken "Wind of Anatolia" (Anadolu’nun Rüzgarı) adlı müzik grubu çeşitli yörelere ait Türk halk müziği eserleri icra etti. Büyük beğeni toplayan grup, katılımcılardan yoğun alkış aldı. Türk mutfağından çeşitli lezzetlerin de ikram edildiği etkinlikte şark köşesi ve kaligrafi sanatı da canlı sergilendi. CİHAN

Yorumlar