Döner büfesine saldıran Neonazilerin davası başladı

Almanya’nın Magdeburg kentinde geçen yıl eylül ayında Abdurrahman E. adlı bir kişinin sahibi olduğu döner dükkanına saldıran ve eşinin gözleri önünde E.

Google Haberlere Abone ol
Döner büfesine saldıran Neonazilerin davası başladı

Almanya’nın Magdeburg kentinde geçen yıl eylül ayında Abdurrahman E. adlı bir kişinin sahibi olduğu döner dükkanına saldıran ve eşinin gözleri önünde E.’yi öldüresiye döven aşırı sağcıların davası başladı.

Magdeburg’da hakim karşısına çıkan yaşları 24 ile 33 arasında değişen 9 sanık hakkında yabancı düşmanlığı, adam öldürmeye teşebbüs ve yaralama gibi suçlardan dava açılmıştı.

Ancak olayda asıl açıklığı kavuşturulması gereken kısım ise söz konusu büfe baskınında aşırı sağ ve siyasi bir motif olup olmadığı.

Eğer bu tür bir motif ispat edilir ve hakim de bu yönde karar verirse sanıklar normal cezadan daha yüksek bir ceza ile karşı karşıya kalacak.

21 Eylül’deki saldırıda Marcel F. ve beraberindeki aşırı sağcı olduğu iddia edilen 8 kişi, Abdurrahman E.’nin büfesine saldırmış, ve kendisini feci şekilde eşinin gözlerin önünde darp etmişlerdi.

Eşine de ağır hakaretler savuran saldırganlar aşırı sağ söylemlerde bulundukları iddia ediliyor.

Abdurahman E., olayda başından ağır yaralanmış ve beyin travması geçirmişti. Davanın mart veya nisan ayına kadar bir karara bağlanması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar