Dominik Basını: Erdoğan hükümeti, yerel seçim öncesinde internete savaş açtı

Türkiye’deki Twitter yasağı Latin Amerika ülkelerinden Dominik Cumhuriyeti medyasında da geniş yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Dominik Basını: Erdoğan hükümeti, yerel seçim öncesinde internete savaş açtı

Türkiye’deki Twitter yasağı Latin Amerika ülkelerinden Dominik Cumhuriyeti medyasında da geniş yer aldı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Hoy, yasağı okurlarına yerel seçime günler kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yapılan eleştiri dalgalarına karşı” "internete açtığı bir savaş" olarak duyurdu.

Latin Amerika basını, Türkiye’de önceki gece sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişimi engelleme kararının ardındaki sebebi, yolsuzluk skandalı ile başlayan soruşturma kapsamında, birçok delil ve ses kaydının yanı sıra çeşitli itirafların da sitede paylaşılması ve bu durumun yerel secim öncesinde hükümete zarar vermesi olarak değerlendirdi.

Haberde, Başbakan’ın Twitter kararı “sansür” olarak nitelenirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Erdoğan’ın bu kararını doğru bulmadığının da altını çizdi.

Abdullah Gül’ün Twitter hesabında paylaştığı “Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması tasvip edilemez,” sözlerine de yer veren gazete, geçen ay Erdoğan’ın Facebook ve Youtube sitelerine erişimin engellemesiyle ilgili tehdidini de hatırlattı.

Dominik’in Hoy Gazetesi kararın ardından çeşitli protesto çağrılarının internette dolaştığını ve yine aynı kararın uluslararası medyada ciddi şekilde eleştirilere yol açtığına da değindi.


CİHAN

Yorumlar