Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilinin bürosu arandı

Berlin Savcılığı, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Milletvekili Michael Hartmann hakkında uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak kapsamında uyuşturucu madde yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Dokunulmazlığı...

Google Haberlere Abone ol
Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilinin bürosu arandı

Berlin Savcılığı, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Milletvekili Michael Hartmann hakkında uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak kapsamında uyuşturucu madde yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra meclis bürosu aranan Hartmann, parti içişleri sözcülüğünden de istifa etmek zorunda kaldı. Hartmann ile ilgili iddialar sosyal demokratlarda rahatsızlığa neden oldu.

Alman Federal Meclisi, uyuşturucu skandalı ile çalkalanıyor. Hakkında uyuşturucu satın almak ve bulundurmak suçlamasıyla dava açılan Sosyal Demokrat Partili (SPD) İçişleri Politikaları Sözcüsü Michael Hartmann’ın dokunulmazlığı da Meclis tarafından kaldırıldı. Savcılık kararıyla meclis bürosu aranan Hartmann, parti sözcülüğü görevinden de istifa etmek zorunda kaldı. Olayın ortaya çıkması sonrası açıklama yapan SPD Genel Sekreteri Christine Lambrecht’in “SPD grubu olarak savcılığın çalışmalarını destekliyoruz. İddialar hızlı biçimde ve geniş kapsamlı olarak aydınlatılmalıdır.” ifadeleri dikkat çekti. Hartmann ile ilgili iddialar sosyal demokratlarda rahatsızlığa yol açtı.

Meclise sıçrayan uyuşturucu madde yasası ihlali sosyal demokratları hareketlendirdi. Berlin Savcılığı’nın, halen milletvekilliği devam eden Michael Hartmann hakkında, uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak ile uyuşturucu madde yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı ve mevcut kapsamda dokunulmazlığının kaldırılması için Federal Meclis Başkanlığı’na resmi başvuruda bulunduğu ifade edildi.

Hartmann’ın dokunulmazlığının kaldırılması ile evinin yanı sıra Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Başkanı Norber tLammert’in izniyle meclis bürosunun da savcılık tarafından arandığı ortaya çıktı. Hartmann’ın “metamfetamin” isimli uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığından şüphe ediliyor. Bazı iddialara göre ise Hartmann’ın “Crystal Meth” isimli uyuşturucuyu kullandığı ve aynı zamanda da sattığı dile getiriliyor.

UYUŞTURUCU SATICISI TAKİP EDİLİRKEN HARTMANN İSMİNE ULAŞILMIŞ

Savcılığın, bir uyuşturucu satıcısını takip ederken milletvekili Michael Hartmann’ın ismine ulaştığı belirtildi. Konuyla ilgili Alman haber ajansı dpa’ya açıklamalarda bulunan Berlin Savcılık Sözcüsü Martin Steltner, Hartmann’ın meclis bürosunda yapılan aramaları doğrulayarak, uyuşturucu madde yasasının ihlali ile ilgili şüpheler bulunduğunu teyit etti.

Bu arada 2002 yılından itibaren federal milletvekili olarak görev yapan 51 yaşındaki Rheinland-Pfalz Eyaleti vekili Hartmann, SPD Federal Meclis İçişleri grubu Ombudsmanlığı görevinin yanısıra Parlamento Denetleme Kurulu üyeliği görevini de yürütüyordu. Hartmann ayrıca, “MAGENZA-Mainz Yahudi Hayatını Yaşama Vakfı” yönetim kurulu başkan vekilliği, “Mainz Yüksek Dom (Kilisesi) Vakfı” üyeliği, Alman Katolikleri Merkez Komitesi “siyasi temel sorular çalışma grubu” üyeliği görevlerinde de bulunuyor. CİHAN

Yorumlar