Doktoru, Oscar Pistorius'un durumunu anlattı

Oscar Pistorius'un yargılandığı duruşmada tanık olarak dinlenen Spor ve Egzersiz Tıp Profesörü Wayne Derman, ampute atletin "yoğun stres ve anksiyete" yaşadığını söyledi. Derman, bir taraftan iki bacağı olmadan dünya spor tarihine geçen...

Google Haberlere Abone ol
Doktoru, Oscar Pistorius'un durumunu anlattı

Oscar Pistorius'un yargılandığı duruşmada tanık olarak dinlenen Spor ve Egzersiz Tıp Profesörü Wayne Derman, ampute atletin "yoğun stres ve anksiyete" yaşadığını söyledi. Derman, bir taraftan iki bacağı olmadan dünya spor tarihine geçen Pistorius'un, diğer yandan sakatlığından dolayı günlük hayatta yaşadığı engellerin sporcuda ruhsal sıkıntılara neden olduğunu ifade etti.

Profesör Derman, Pistorius'un sakatlığından dolayı derin bir savunmasızlık hissi yaşadığını, atletin kız arkadaşını yanlışlıkla vurdum demesinin sebebinin bu güvensizlik hissinden kaynaklandığını söyledi.

Güney Afrika Olimpiyat ve paralimpik takımları ile uzun yıllar çalışan ve Pistorius'un yıllarca tedavi eden Derman, "Bir tarafdan olağanüstü kabiliyetlerin olacak, diğer yandan engelli olacaksın, o zaman çelişki yaşarsın" dedi.

Derman ayrıca, Pistorius'un ayakları olmadığı için herhangi bir yerde hareketsiz kalmaktan çok korktuğunu ve bu durumun sporcuda " spesifik bir korku haline" sebep olduğunu açıkladı. Spor profesörü, "Pistorius cinayet gecesi eğer bir ses duyduysa kaçamayacağı için kendini savunma yoluna gitmiştir." dedi.

Geçen yıl Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldüren Oscar Pistorius, suçlu bulunduğu takdirde en az 25 yıl ceza alacak. Pistorius'un cinayeti planlı işlemediğine karar verilirse, ünlü atletin kısa süreli hapis yatması bekleniyor. Pistorius ayrıca, ruhsatsız silah taşımak ve kalabalıkta ateş etmek suçlarından da yargılanıyor.

11 aylıkken bacakları diz altından kesilen Oscar Pistorius, olimpiyatlara katılan ilk engelli atlet olarak tarihe geçmişti. CİHAN

Yorumlar