Doğu Asya’nın en kısası Çinli erkekler mi?

Doğu Asya’da Çin, Güney Kore ve Japon erkekleri arasında hangisinin en kısa olduğu tartışması sürüyor. Çinli erkeklerin, Japon ve Güney Koreli erkeklerden daha kısa olduğu inancının doğru olmadığı belirtildi.Çin Gençlik Günlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Doğu Asya’nın en kısası Çinli erkekler mi?

Doğu Asya’da Çin, Güney Kore ve Japon erkekleri arasında hangisinin en kısa olduğu tartışması sürüyor. Çinli erkeklerin, Japon ve Güney Koreli erkeklerden daha kısa olduğu inancının doğru olmadığı belirtildi.

Çin Gençlik Günlüğü Gazetesi’nin haberine göre, anket veriler bunu desteklemiyor. Çin Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Spor Bilimleri Enstitüsü Başkanı Tian Ye, bazı medyada çıkan Doğu Asya’daki 3 ülkeden Güney Kore, Japonya ve Çin erkekleri arasında en kısa olanların Çinli erkekler olduğu yönündeki haberlere açıklık getirdi. 2000 yılındaki anket verilerine göre, Çinli erkeklerin boy ortalamasının 169,7 cm olduğunu belirten Tian, 2013’teki verilerin ise Çinli erkeklerin boy ortalamasını 171,6 cm gösterdiğini kaydetti. Tian, ‘’Şimdiye kadar, ben Çinli erkeklerin söz konusu üç ülkenin erkeklerinden kısa olduğunu destekleyen bir veri bulamadım’’ dedi.

Çin Eğitim Bakanlığı yetkilisi Wang Dengfeng, Doğu Çin Normal Üniversitesi tarafından geçen yıl yapılan ankette ise doğudaki Şanghay şehrindeki gençler arasındaki boy ortalamasının Japonya’nın doğusundaki Nagano şehrindeki gençlerden daha yüksek olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Uluslararası anket verilerine göre ise 15 yaş üstü erkeklerdeki boy ortalaması 1996’daki rakamlara göre Japonya’da 170,7 cm (kadınlarda 158 cm).

2013 verilerine göre, Güney Koreli erkeklerin boy ortalaması 173,74 cm (kadınların 160,1 cm).

CİHAN

Yorumlar