Dışişleri'nden rutin Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, oluşturulan Irak Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek taleplerinin Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerce süratle cevaplandırıldığını belirtti.Irak Kriz Merkezi’nden yapılan yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri'nden rutin Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, oluşturulan Irak Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek taleplerinin Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerce süratle cevaplandırıldığını belirtti.

Irak Kriz Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, 2 Temmuz 2014 tarihinde yapılan açıklamanın geçerliliğini sürdürdüğü vurgulandı. Açıklamada serbest bırakılan Türk vatandaşlarına da değinilerek “ 11 Haziran tarihinden bu yana Irak'ta alıkonulmuş olan TIR şoförlerimiz, ilgili kurumlarımızın yoğun çalışmaları sonucunda 3 Temmuz tarihinde ülkemize sağlıklı bir şekilde dönmüşlerdir. Musul Başkonsolosluğumuz personelinin de ülkemize sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir.” denildi.

Açıklama “Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır. Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, mutfak setleri, battaniyeler ve gıda kolileri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2 Temmuz tarihinde Zaho’ya sevk edilmiştir. Öte yandan, AFAD eşgüdümünde Türk Kızılayı tarafından bir miktar yatak ve gıda kolisinin de bugün bölgeye sevk edilmesi planlanmaktadır.” diye sona erdi.

CİHAN

Yorumlar