Dışişleri'nden Mısır medyası ve yetkililerine yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da bazı medya organlarında Türkiye aleyhinde yer verilen haber ve yorumların haksız ve temelsiz olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri'nden Mısır medyası ve yetkililerine yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da bazı medya organlarında Türkiye aleyhinde yer verilen haber ve yorumların haksız ve temelsiz olduğunu bildirdi. Mısır Su Kaynakları ve Sulama Bakanı Mohamed Abdel-Mottaleb'in Türkiye ile ilgili sözlerinin de temelsiz ithamlardan ibaret olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan bazı Mısırlı medya organlarında Türkiye hakkında yer alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ülkemizin Mısır'da yaşanan siyasi gelişmeler konusunda esasen kamuoyunca da bilinen, ilkeli ve kardeş Mısır halkının bir bütün olarak esenliğini dikkate alan, Mısır'ın demokrasi içinde istikrar ve kalkınmasına katkı sunmaya matuf tutumu karşısında, Mısır basınında ülkemiz aleyhinde yer verilen haber ve yorumları, bazı yetkililerce yapılan açıklamaları üzüntüyle karşılıyoruz.” denildi.

Son olarak Mısır Su Kaynakları ve Sulama Bakanı Mohamed Abdel-Mottaleb'in 11 Şubat günü bir Mısır televizyon kanalına verdiği demeç hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Etyopya’daki Rönesans Barajı’nın inşası çerçevesinde, gerek Sayın Bakanımızın en son Etyopya ziyaretine gerek ülkemizin su politikalarına ilişkin haksız ve temelsiz ithamlarda bulunmasını esefle karşıladık. Bu ithamlar ile Mısır basınında son dönemde artan ve hayal ürünü olarak nitelendirilebilecek ülkemiz aleyhindeki tüm iddiaları reddediyoruz.

Mısır kamuoyunun bu şekilde asılsız iddiaları içeren açıklama, haber ve yorumlara itibar etmeyeceğine inanıyoruz.”
CİHAN

Yorumlar