Dışişleri’nden Mali’deki şiddet olayları için başsağlığı mesajı

Dışişleri, Geçtiğimiz hafta sonunda Mali’nin kuzeyinde Mali Başbakanı'nın bölgeye yaptığı ziyaret sırasında cereyan eden şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayımladı.Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri’nden Mali’deki şiddet olayları için başsağlığı mesajı

Dışişleri, Geçtiğimiz hafta sonunda Mali’nin kuzeyinde Mali Başbakanı'nın bölgeye yaptığı ziyaret sırasında cereyan eden şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ‘‘Geçtiğimiz hafta sonunda Mali’nin kuzeyinde Mali Başbakanı'nın bölgeye yaptığı ziyaret sırasında cereyan eden şiddet olaylarını kınıyor, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, Mali Hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz.’’ ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin Mali’nin ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğüne büyük önem verdiğinin altı çizilen mesajda, ‘‘Mali’nin seçimler sonrasında tesis edilen anayasal düzeni ile siyasi istikrarı korumasını ve bu kapsamda ulusal uzlaşma sağlanmasına yönelik her türlü çabayı kuvvetle desteklemeye devam edecektir.’’ denildi.

CİHAN

Yorumlar