Dışişleri’nden dört ülke için seyahat uyarısı geldi

Dışişleri Bakanlığı’ndan başta Yemen ve Somali olmak üzere dört ülke için seyahat uyarısı yapıldı. Dışişleri ayrıca Yemen ve Somali’nin yanı sıra Güney Sudan ve Etiyopya’ya zaruri olmaması halinde yolculuk yapılmaması istendi....

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri’nden dört ülke için seyahat uyarısı geldi

Dışişleri Bakanlığı’ndan başta Yemen ve Somali olmak üzere dört ülke için seyahat uyarısı yapıldı. Dışişleri ayrıca Yemen ve Somali’nin yanı sıra Güney Sudan ve Etiyopya’ya zaruri olmaması halinde yolculuk yapılmaması istendi.

Son dönemde Afrika boynuzu bölgesinde artan terör faaliyetlerinin Kenya Cumhuriyeti'ni de hedef almakta olduğu üzüntüyle müşahede edildiğini kaydeden Dışişleri, bu nedenle Kenya'da bulunan veya bu ülkeye seyahat edecek vatandaşların kişisel güvenliklerine azami dikkat göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

Dışişleri’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bu bağlamda özellikle Somali, Güney Sudan ve Etiyopya sınırlarına mücavir bölgeler ile sahil şeridine gidilmemesinde, ülke genelinde zaruri olmayan yolculuklardan imtina edilmesinde yarar görülmektedir. Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ile Nairobi Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Kenya'da bulunan vatandaşlarımızın olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 - 292 29 29) irtibata geçmeleri mümkündür.” ifadelerine yer verdi.

“HER TÜRLÜ KALABALIKTAN UZAK DURUN”

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Yemen’de son günlerde çatışmaların şiddetlenmesi çerçevesinde ise “Yemen’de bulunan veya bu ülkeye seyahat eden vatandaşlarımızın şahsi güvenlikleri bakımından gerekli tedbirleri alarak, her koşulda müteyakkız bulunmaları, özellikle çatışma mahallerinden ve her türlü kalabalıktan uzak durmaları önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın, Bakanlığımız ve Sana Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeleri de tavsiye edilmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yemen’e seyahat edecek olan veya Yemen’de bulunan vatandaşların olağan dışı hallerde Sana Büyükelçiliği yanı sıra, Bakanlığın haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi’ne başvurmaları gerektiği ifade edildi. Yemen için irtibat bilgileri şu şekilde:

Konsolosluk Çağrı Merkezi

Tel: +90 312 292 29 29

T.C. Sana Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi

Tel: +967 1 432 890 (6 hat)

E-posta: [email protected]

CİHAN

Yorumlar