Dışişleri: Yemen'de Bulunan Vatandaşlarımız Derhal Ülkeden Ayrılmalı

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkelerinin saldırı başlattığı Yemen'deki Türk vatandaşlarının bu ülkeden acil olarak ayrılmaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Yemen'de Bulunan Vatandaşlarımız Derhal Ülkeden Ayrılmalı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan izahatda Yemen'de olan vatandaşların ne yapıp edip ülkeden ayrılmaları tavsiyesinde bulunuldu. Açıklamada 'Halen Yemen'de olan vatandaşlarımızın ülkeden hemen ayrılmaları ve mecbur olmadıkça Yemen'e gezi etmemeleri yönündeki tavsiyemizi bir kere daha hatırlatılması müsait görülmüştür.' ifadesine yer verildi.

'DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞEBİLİR'

Büyükelçilik faaliyetlerin askıya alındığı Yemen'de huzursuzluğun çoğalması üstüne Dışişleri'nden vatandaşların bu ülkeyi terk etmesi çağrısı geldi. Yapılan izahatda şöyle denildi: 'Yemen'de güvenlik durumundaki menfi gelişmeler sebebi ile 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 ve son şekilde 14 Şubat 2015 tarihlerinde Bakanlığımız sebebi ile yapılan duyurularda vatandaşlarımızın Yemen'e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen'de olan vatandaşlarımızın da behemehâl ülkeden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmişti. Yemen'de olan vatandaşlarımıza ait lüzumlu düzenlemelerin yapılmasının arkasından 16 Şubat 2015 günü Sana Büyükelçiliğimizin faaliyetleri geçici şekilde askıya alınmıştı.Yemen'de halk düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve asayişle ilgili gelişmeler devam etmekte olup, durumun daha da kötüleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bugün sebebi ile Aden Havaalanı kapalıdır.

YEMEN'DEN DERHAL AYRILIN

Bu çerçevede, halen Yemen'de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden hemen ayrılmaları ve mecbur olmadıkça Yemen'e gezi etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir kere daha hatırlatılması müsait görülmüştür. Yemen'de kalan vatandaşlarımızın ve yakınlarının gereksinim duymaları biçiminde aşağıda kayıtlı numaradan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine ulaşmaları mümkündür. Konsolosluk Çağrı Merkezi tel: (+90) 312 292 29 29'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar