Dışişleri: Şecaiye’de gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Şecaiye mahallesine dün gerçekleştirdiği saldırıyı lanetledi. Dışişleri, "İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı toplu cezalandırmanın en acımasız noktaya ulaştığı söz konusu katliamı...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Şecaiye’de gerçekleştirilen menfur saldırıyı lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Şecaiye mahallesine dün gerçekleştirdiği saldırıyı lanetledi. Dışişleri, "İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı toplu cezalandırmanın en acımasız noktaya ulaştığı söz konusu katliamı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Dışişleri’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Aralarında çocukların da bulunduğu 60’tan fazla masum insanın hayatını kaybetmesine, 400’e yakın kişinin yaralanmasına ve yaklaşık 35 bin kişinin yerlerinden edilmesine yol açan, İsrail’in Gazze’nin bizim için de tarihi önemi haiz Şecaiye mahallesine dün gerçekleştirdiği menfur saldırıyı lanetliyoruz. İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı toplu cezalandırmanın en acımasız noktaya ulaştığı sözkonusu katliamı şidettle kınıyoruz. Şecaiye’de hayatını kaybeden kardeşlerimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Dışişleri, İsrail’den Filistin halkına yönelik saldırılarını derhal durdurmasını isterken, yapılan açıklamada "Taraflar arasında bir an evvel kalıcı bir ateşkes sağlanmalıdır. Ülkemiz, çatışmaların sona erdirilmesi ve sükunetin tesis edilmesi için girişimlerini aralıksız sürdürmektedir." değerlendirilmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar