Dışişleri: Memet Kılıç’ın en kısa sürede ülkemize intikali öngörülmekte

Dışişleri Bakanlığı, bir aydan fazla süredir Ukrayna’da rehin tutulan AGİT gözlemcisi Türk vatandaşının en kısa sürede Türkiye’ye getirileceğini ifade etti. Dışişleri, “Vatandaşımız Memet Kılıç’ın AGİT ile eşgüdüm halinde,...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Memet Kılıç’ın en kısa sürede ülkemize intikali öngörülmekte

Dışişleri Bakanlığı, bir aydan fazla süredir Ukrayna’da rehin tutulan AGİT gözlemcisi Türk vatandaşının en kısa sürede Türkiye’ye getirileceğini ifade etti. Dışişleri, “Vatandaşımız Memet Kılıç’ın AGİT ile eşgüdüm halinde, gerekli tertibatın alınmasını müteakip en kısa süre içerisinde ülkemize intikali öngörülmektedir.” dedi.

Ukrayna’da gerilimin düşürülmesi ve barışın sağlanmasına katkı sağlamak üzere konuşlandırılan, buna ilaveten Cenevre mutabakatının uygulanmasında öncü rol üstlenen AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’nda gözlemci olarak görev yapmakta iken üç gözlemciyle birlikte Donetsk’te, 26 Mayıs’ta silahlı bir grup tarafından alıkonan ve 32 gündür rehin tutulan Memet Kılıç dün serbest bırakıldı. Estonya, Danimarka ve İsviçreli diğer gözlemciler de Memet Kılıç’la birlikte serbest kaldı.

"SAĞLIK DURUMU İYİ"

Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bahsi geçenlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu: “Gözlemcilerin en kısa zamanda serbest bırakılması için ilk günden bu yana AGİT İsviçre Dönem Başkanlığı, AGİT Özel Gözlem Misyonu ve ilgili diğer ülkelerle istişare ve eşgüdüm içinde çalışılmış, Sayın Bakanımızca çeşitli düzeylerde ilgili ülkeler ve söz konusu gruplar üzerinde etkinliği olan taraflar nezdinde yoğun temas ve girişimlerde bulunulmuş; gözlemcilerin durumları Kiev Büyükelçiliğimiz ve AGİT Daimi Temsilciliğimizce yakından takip edilmiştir.

Keza, AGİT Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Ukrayna makamlarıyla işbirliği halinde büyük gayret göstermiş ve gözlemcilerin salimen serbest bırakılmasına yönelik hassas temas ve görüşmeleri ekibiyle birlikte başarıyla yürütmüş ve sonuçlandırmıştır.

Sayın Bakanımız, vatandaşımız Memet Kılıç’la serbest bırakılmasını müteakip görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletmiş, ayrıca Kılıç’ın ailesiyle de görüşmüştür. Vatandaşımız Memet Kılıç’ın AGİT ile eşgüdüm halinde, gerekli tertibatın alınmasını müteakip en kısa süre içerisinde ülkemize intikali öngörülmektedir.”

CİHAN

Yorumlar