Dışişleri: İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır

Türkiye, İsrail'den kara herekatını derhal durdurmasını ve taraflar arasına sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmasını istedi.Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden hava bombardımanına...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır

Türkiye, İsrail'den kara herekatını derhal durdurmasını ve taraflar arasına sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden hava bombardımanına ilave olarak dün başlattığı kara harekatıyla yoğunlaştırdığı saldırıların durdurulması istendi. Açıklamada, "Bu saldırıların, önemli bölümü çocuk ve kadın olmak üzere, artan sayıda masum Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınıyoruz." denildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İsrail'in saldırıları Filistin halkı üzerinde, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplara ve yıkıcı sonuçlara neden olmaktadır. İsrail bu harekatı derhal durdurmalıdır. Taraflar arasında en kısa sürede ateşkes müzakeresi başlatılmalı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmalıdır."

DAVUTOĞLU'NUN TEMASLARI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu süreçte, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve diğer Filistinli yetkililer ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İİT Genel Sekreteri İyad Medeni, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Al Atiyyah başta olmak üzere, muhatap ve mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin, BM İnsan Hakları Konseyi'nin ve İİT'nın konuyu ele almak üzere toplanması için Türkiye tarafından girişim başlatıldığı kaydedildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Açıklamada, şöyle denildi: "Uluslararası toplumu, İsrail'in saldırganlığı nedeniyle Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine en güçlü tepkiyi vermeye, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası örgütleri, bu saldırıların durdurulması için gerekli adımları gecikmeksizin atmaya çağırıyoruz.

Türkiye, taraflar arasında sürdürülebilir bir ateşkesin tesisi yönündeki yoğun gayretlerini ve bu zorlu dönemde Filistinli kardeşlerimize sağladığı güçlü desteğini artırarak devam ettirecektir." CİHAN

Yorumlar