Dışişleri: Irak’ta güvenlik alanında düzelme sağlanamamakta

Dışişleri, Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam etmekte olduğunu vurgulayarak, güvenlik alanında düzelme sağlanamadığını kaydetti. Dışişleri, Irak’ın bazı şehirlerine yönelik yaptığı seyahat uyarısını...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Irak’ta güvenlik alanında düzelme sağlanamamakta

Dışişleri, Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam etmekte olduğunu vurgulayarak, güvenlik alanında düzelme sağlanamadığını kaydetti. Dışişleri, Irak’ın bazı şehirlerine yönelik yaptığı seyahat uyarısını yineledi.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Irak Kriz Merkezi, yaptığı son açıklamada, Irak’ta güvenliğin halen oluşturulamadığına dikkat çekerek, “Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olayları devam etmekte, güvenlik alanında düzelme sağlanamamaktadır. Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

"TİKA HEYETİ VE İNSANİ YARDIM MALZEMELERİ KERKÜK’E İNTİKAL ETTİ"

Dışişleri, yerlerinden edilen sivil halka yönelik yaptıkları çalışmaları ise şu sözlerle değerlendirdi: “Başta Musul ve Telafer’de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda, TİKA ve Kızılay aracılığıyla yürütülen insani yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyündeki çatışmalar nedeniyle Kerkük'e sığınmak zorunda kalan Türkmen kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanması için de TİKA'dan bir heyet ve insani yardım malzemesi bugün Kerkük'e intikal ettirilmektedir. İnsani yardım faaliyetlerimiz Erbil Başkonsolosluğumuzun eşgüdümünde sürdürülmektedir.”

"KRİZ MERKEZİNE ULAŞAN DESTEK TALEPLERİ SÜRATLE CEVAPLANMAKTADIR"

Irak’ta alıkonulan tüm Türk vatandaşların ülkeye en kısa sürede sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü kaydeden Dışişleri, açıklamanın devamında şunları ifade etti: “Bağdat Büyükelçiliğimiz, halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplanmaktadır. Irak’ta çatışmaların yayılmasıyla eşzamanlı olarak faaliyete geçirilen Kriz Merkezi faaliyetini sürdürmektedir. Konsolosluk Çağrı Merkezimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi’ne yönlendirilmektedir.”

CİHAN

Yorumlar