Dışişleri: Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım devam ediyor

Irak Kriz Merkezi, çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlar ve diğer Iraklı vatandaşlara yönelik insani yardım faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi. Bağdat Büyükelçiliği’nin de Irak’taki bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım devam ediyor

Irak Kriz Merkezi, çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlar ve diğer Iraklı vatandaşlara yönelik insani yardım faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi. Bağdat Büyükelçiliği’nin de Irak’taki bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde Türkiye’ye dönebilmeleri için çalışmalar yaptığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Irak Kriz Merkezi’nce yapılan duyuruda 27 Haziran 2014 tarihinde yapılan açıklamanın geçerliliğini sürdüğü belirtildi. Irak Kriz Merkezi, “Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Musul ilinin Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 29 Haziran tarihinde temin edilen bir miktar mutfak seti, battaniye ve gıda kolisi Telafer bölgesine gönderilmiştir. Ayrıca, Türk Kızılayı tarafından 29 Haziran tarihinde Gaziantep'ten yüklenen üç TIR insani yardım malzemesinin (su, gıda ve yatak) bugün (30 Haziran) Telaferli soydaşlarımızın sığınmış olduğu Sincar bölgesine ulaşması planlanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların en kısa sürede Türkiye’ye dönmeleri için çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada şu şekilde sürdürüldü: “Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.”

CİHAN

Yorumlar