Dışişleri, Irak’a turist vizesi ile gidip kaçak çalışan vatandaşları uyardı

Dışişleri Bakanlığı, Irak’a turist vizesi ile gidip kaçak yollardan çalışan Türk vatandaşlarını uyardı. Para cezasının yanı sıra hapis cezasına da çarptırılabileceklerini kaydeden Dışişleri, alıkonulan başkonsolosluk personelinin...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri, Irak’a turist vizesi ile gidip kaçak çalışan vatandaşları uyardı

Dışişleri Bakanlığı, Irak’a turist vizesi ile gidip kaçak yollardan çalışan Türk vatandaşlarını uyardı. Para cezasının yanı sıra hapis cezasına da çarptırılabileceklerini kaydeden Dışişleri, alıkonulan başkonsolosluk personelinin serbest bırakılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Dişişleri bünyesinde oluşturulan Irak Kriz Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada Irak’ın büyük bölümünde şiddet olayların devam ettiğine dikkat çekilerek “Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir.” denildi.

Irak’a çalışmaya giden Türk vatandaşlarını da uyaran Dışişleri, “Irak'a turist vizesiyle giderek çalışma vizesi olmadan çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve Irak Kürt Bölgesi’nden alınan giriş mührüyle Irak'ın diğer vilayetlerine vizesiz giren vatandaşlarımızın 95 ila 420 Amerikan Doları tutarında para cezası ödemek zorunda kalarak 3 ay hapis cezasına çarptırılabildiklerinin hatırlatılmasında yarar görülmektedir.” ifadelerine yer verdi.

‘GEREKLİ ÇALIŞMALAR HASSASİYETLE SÜRDÜRÜLÜYOR’

Dışişleri, “Irak’ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personelinin ülkemize sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

‘İNSANİ YARDIM FAALİYETLER DEVAM EDİYOR’

Yapılan yardımlar noktasında ise şu ifadelere kullanıldı: “Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eşgüdümünde Türk Kızılayı tarafından 4 Temmuz tarihinde bölgeye ulaştırılan bir miktar yatak ve gıda kolisinin dağıtımına başlanmıştır. Ayrıca, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 1 TIR’lık ilaç ve tıbbi malzeme bugün (7 Temmuz) Irak’a sevk edilmiştir.”

CİHAN

Yorumlar