Dışişleri: Irak makamlarından artık ciddi çaba bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Irak makamlarından Türkmenlere yönelik saldırıların faillerinin süratle yakalanarak adalet önüne çıkarılması için ciddi çaba sarf etmelerini istedi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu üyesi Münir Kafili’nin...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri: Irak makamlarından artık ciddi çaba bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Irak makamlarından Türkmenlere yönelik saldırıların faillerinin süratle yakalanarak adalet önüne çıkarılması için ciddi çaba sarf etmelerini istedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu üyesi Münir Kafili’nin bugün Kerkük’teki evinin yakınlarında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi üzerine yazılı bir mesaj yayımlayan Dışişleri Bakanlığı, “Söz konusu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Adı geçene Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Sayın Bakanımız da Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi’yi telefonla arayarak taziyelerini sunmuştur.” açıklamasında bulundu.

Irak’ta güvenlik durumunun son yıllarda giderek kötüleştiğinin, özellikle 6 Haziran tarihinde Musul’a yapılan saldırıdan sonra durumun daha da vahim bir hal aldığını, şiddet olaylarından Irak halkını oluşturan tüm unsurların etkilendiğine dikkat çeken Dışişleri, açıklamasında “Bu ülkede gerçekleştirilen terör saldırılarında çok sayıda Türkmen soydaşımızın yanı sıra, bu toplumun öndegelen isimlerinin de özellikle hedef alınması ve şimdiye kadar faillerinin yakalanamamış olması dikkat çekicidir. Diğer taraftan, Irak’ta son dönemde başlayan çatışmalar sonucu çok sayıda soydaşımızın göç etmek zorunda kalması da endişeyle izlenmektedir.” ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKMENLER IRAK’IN KURUCU UNSURLARINDADIR’

Türkiye’nin Irak’ta barış ve istikrarın tesisi ile Türkmen toplumu dahil olmak üzere bu ülkedeki tüm kesimlerin huzur ve refahının temini için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanlığı, “Soydaşlarımızın yaşadığı bölgelerdeki yetkililer dahil olmak üzere tüm Irak makamlarından, Irak içinde barış içinde yaşamaktan başka bir hedef gütmeyen, Irak’ın kurucu unsuru ve sadık vatandaşları olan Türkmen kardeşlerimizin ve onların siyasi temsilcilerinin güvenliğinin sağlanması, katillerinin süratle yakalanarak adalet önüne çıkarılması için artık ciddi şekilde çaba sarf etmelerini beklemekteyiz.” dedi.

TAM BİR YIL ÖNCEKİ SALDIRIDA YİNE ITC YÖNETİCİLERİ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

ITC Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca da diğer bazı Türkmen vatandaşlarla birlikte tam bir yıl önce Tuzhurmatu’da gerçekleşen bir intihar saldırısında katledilmişlerdi. CİHAN

Yorumlar