Dışişleri, fahri konsolosları Türkiye’de topluyor

Türkiye, yurtdışında fahri konsolos olarak görev yapan vatandaşları Ankara’ya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri, fahri konsolosları Türkiye’de topluyor

Türkiye, yurtdışında fahri konsolos olarak görev yapan vatandaşları Ankara’ya çağırdı. Afrika, Asya ve Orta Doğu’dan 23 farklı ülkeden 29 fahri konsolos, 5 günlüğüne Türkiye’ye geliyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama "Yurtdışında Büyükelçiliklerimize bağlı olarak, muvazzaf misyonlarımızın bulunmadığı ülkelerde veya şehirlerde görev yapan Fahri Konsoloslarımızın, görev bölgelerinde bulunan vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza daha etkin ve kapsamlı hizmet vermeleri, ülkemizde kaydedilen siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri ve mevzuatımızdaki yenilikleri daha yakından tanımaları maksadıyla, bölgeler itibariyle ve dönemsel olarak Türkiye’ye davet edilmeleri yönünde bir çalışma başlatılmış, bu kapsamda, 2012 yılında Avrupa bölgesindeki, 2013 yılında Kuzey ve Güney Amerika ile Avustralya bölgesindeki Fahri Konsoloslarımız ülkemize davet edilmişti. Bu kez, 14-19 Nisan 2014 tarihleri arasında Afrika, Asya ve Orta Doğu’daki 23 farklı ülkeden 29 Fahri Konsolosumuz anılan tarihler arasında Türkiye’yi ziyaret edeceklerdir." ifadelerine yer verildi.

Son üç yıl içinde dünyadaki bütün fahri konsolosların Türkiye’ye davet edildiğini kaydeden Dışişleri, "Fahri Konsoloslarımıza, ziyaretleri süresince Ankara’da dış politikamız, ekonomimiz ve konsolosluk mevzuatında meydana gelen yenilikler konusunda gerekli bilgiler verilecektir. Fahri Konsoloslarımız ayrıca Türkiye’nin sosyal ve kültürel özelliklerini daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul’a da gidecekler, bu vesileyle Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) ev sahipliğinde işadamlarımızla da bir araya geleceklerdir." dedi.





CİHAN

Yorumlar