Dışişleri, diplomatlara karşı yapılan saldırıları kınadı

Dışişleri, Hindistan’ın Herat Konsolosluğu’na karşı sabah saatlerinde silahlı bir saldırıda bulunulmasını kınadı. Afgan güvenlik güçlerin müdahalesi ile saldırının sonuçsuz kalmış olmasından duyduğu memnuniyet dile getirildi....

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri, diplomatlara karşı yapılan saldırıları kınadı

Dışişleri, Hindistan’ın Herat Konsolosluğu’na karşı sabah saatlerinde silahlı bir saldırıda bulunulmasını kınadı. Afgan güvenlik güçlerin müdahalesi ile saldırının sonuçsuz kalmış olmasından duyduğu memnuniyet dile getirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘‘Hindistan’ın Herat Konsolosluğu’na karşı bugün sabah saatlerinde silahlı bir saldırıda bulunulduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Türkiye bu saldırıyı, yurt dışında ülkelerini temsil eden diplomatlara karşı girişilen tüm saldırılar gibi şiddetle kınamaktadır.’’ ifadelerine yer verildi.

Afgan güvenlik güçlerinin müdahalesi neticesinde saldırının sonuçsuz kalmış olmasından dolayı duyulan memnuniyetin dile getirildiği açıklamada ‘‘Türkiye, hiçbir gerekçeyle meşru kılınamayacak teröre karşı uluslararası dayanışma ve mücadele konusunda, her zaman olduğu gibi, kararlı duruşunu sürdürecektir.’’ denildi.

CİHAN

Yorumlar