Dışişleri Bakanlığı, Rauf Denktaş’ı andı

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 2.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı, Rauf Denktaş’ı andı

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 2. yıldönümü için mesaj yayımladı.
Rauf Raif Denktaş’ı saygı ve rahmetle anan açıklamada, “Kıbrıs Türkü'nün var olma ve özgürlük mücadelesinin önderi merhum Denktaş, tüm hayatını adadığı bu mücadeleyi büyük bir özveri ve dirayetle savunmuştur. Bu süreçte Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde her tür zorluğun aşılmasında üstün bir liderlik gösteren Rauf Denktaş dünya ölçeğinde takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla kalplerimizdeki müstesna yerini de her zaman koruyacaktır.
Kıbrıs Türk halkının merhum Denktaş’ın gösterdiği yolda yıllardır sürdürdüğü kararlı mücadelenin, Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına ve Kıbrıs Adası’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla, aziz hatırası önünde bir kez daha minnet ve tazimle eğiliyoruz.” ifadeleri yer aldı.
CİHAN

Yorumlar